Rustfjerning med ting, du nok allerede har i køleskabet

Forbrug

30/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En bilentusiast har gjort opmærksom på en almindelig drikkevare, der er i mange folks køleskabe, som kan hjælpe med at bekæmpe rust på deres biler.

En sodavand, som de fleste danskere opbevarer i deres køleskabe, kan fjerne rusten fra deres biler på få sekunder, afslører en motorentusiast.

Det skriver Express.co.uk.

Rustreparationer på biler er kendt for at være dyre, da de indimellem kræver udskiftning af hele paneler, men der findes billigere måder at undgå de store omkostninger på. Kemiske reaktioner finder sted overalt på et køretøj, hvor bilens metaldele er begyndt at reagere med ilt og danne jernoxid.

At fjerne rusten er enhver bilists mareridt, da reparationsomkostningerne kan variere mellem 2000 ogg 4000 kroner, eksklusive omkostninger til omlakering.

Heldigvis har bilentusiaster hos Motor Biscuit delt en hurtig løsning til at tackle bilerust ved hjælp af kun Coca-Cola og en svamp. Eksperterne hævder, at drikken er nemmere at bruge, når den er en smule flad, så den ikke begynder at bruse med det samme under rengøringsprocessen.

På grund af dens lavere sukkerindhold kan varianten Diet af Coca-Cola også spare bilister for meget tid med at tørre sukkerrester af. Faktisk giver Diet Coke ifølge bilentusiasterne hos Motor Biscuit de bedste resultater, når det bruges med en svamp eller sammen med sammenfoldet aluminiumsfolie.

Godt med belæg

Videnskaben bag giver mening, da Coca-Cola består af carbonat, som direkte angriber metaloxiderne i rusten. Citronsyren i Coca-Cola fjerner også pletter, hvilket er grunden til, at den bløde drik betragtes som en så effektiv rengøringsmiddel af så mange professionelle bilmekanikere.

Derudover giver fosforsyren drikken en rustbekæmpende kraft, der er kraftig nok til at tackle rust på biler. Når tegn på rust vises, skal de holdes under kontrol så hurtigt som muligt, så bilens strukturelle integritet ikke bliver kompromitteret.

I mere alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt at udskifte hele bilens dele for at gendanne køretøjet til dets oprindelige tilstand.