Denne is har kun 3 ingredienser: Tusind gange bedre end købt

Forbrug

28/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Sommeren nærmer sig, og få kan modstå den forfriskende smag af is i sommervarmen. Lær at lave denne hjemmelavede is, så har du altid en skøn forfriskning i fryseren.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Priserne på is stiger hvert år.

En lille is ved isboden er blevet en større udskrivning, så måske skal vi til at gøre det selv. Når et stop ved isboden med familien kan blive så dyrt, at det rykker et hul i pungen, så skal vi til at finde på alternativer.

Derfor kan det godt betale sig at lave sin egen is. Denne is kan du tage fat på, hver gang du, dine børn eller børnebørn får lyst til en is-snack.

Fordelen er, at du ikke engang behøver en ismaskine til at lave denne perfekte is, og så har du kun brug for tre ingredienser.

De tre ingredienser, du skal bruge:

  • 500 ml fløde til piskning (36% fedt)

  • en dåse sødet kondenseret mælk

  • kagevafler i plader

Fremgangsmåde til at lave den 'russiske' is:

  1. Lad fløden køle godt af i køleskabet før piskning. Pisk den derefter til en tyk konsistens og tilsæt en knivspids salt inden. Brug en håndmixer på høj hastighed. Når fløden er tyk, tilsættes den kondenserede mælk. Hæld først halvdelen i og pisk det sammen, og tilsæt derefter resten af mælken og pisk det igen.

  2. Skær vaflerne til plader, så de passer på en bageplade eller i en bradepande. Placer en plade i bunden, hæld flødeblandingen ovenpå og fordel det jævnt. Dæk det hele med en lige så stor plade vafler og sæt det i fryseren i 8 timer. Sørg for, at den valgte beholder kan være i fryseren. Tag derefter den frosne godbid ud og skær den i mindre stykker med en kniv. Du kan derefter pakke dem ind i sølvpapir eller madpakkefilm og lægge dem tilbage i fryseren.

Fløden, der bruges til at lave is, bør have en så høj fedtprocent som muligt, mindst 30%.

Husk at den kondenserede mælk skal være sød. God fornøjelse.