Regning på 280 kroner på café i Aarhus: Bestilte 2 karafler vand

Forbrug

02/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Talsperson forsvarer sig med, at det er standard på markedet.

En solrig søndag i Aarhus skulle have lagt rammerne for en hyggelig frokost med smørrebrød og havudsigt for Mette Rasmussen og hendes familie. 

Men besøget på Restaurant NorR tog en uventet drejning, da regningen kom, og to karafler danskvand viste sig at koste hele 280 kroner.

Det skriver B.T..

Tålmodighed på prøve

Problemerne begyndte allerede ved ankomsten, hvor Mette, hendes mand, deres to børn og et vennepar med deres barn måtte vente længe på både drikkevarer og mad. 

Tålmodigheden blev sat på prøve, og snakken gik på, om de skulle forlade stedet. De besluttede dog at blive, og en lille time senere blev maden endelig serveret.

Efter frokosten og et enkelt glas vand til hver, blev regningen delt mellem de to familier. Her kom chokket: På restauranten betaler man 40 kroner per person for vand, hvis man ikke bestiller andre drikkevarer. 

Dette inkluderede også Mette Rasmussens etårige datter, der kun havde sin sutteflaske og ikke havde drukket af vandet.

Fik refunderet 40 kroner

Hun følte sig snydt, da hun skulle betale for et barn, der ikke drikker danskvand. Til sidst fik hun dog refunderet de 40 kroner for datteren.

Marianne Frøkjær Bonde, gæsteansvarlig på Restaurant NorR, udtrykte forståelse for Mettes frustration over oplevelsen.

Hun understregede dog, at prisen på 40 kroner for vand eller danskvand ad libitum er standard på markedet og tilføjede:

"Du sidder på en af Aarhus' bedste lokationer, du får vandet serveret, du skal ikke vaske op, og du kan endda også vælge at få danskvand, hvis du har lyst."

Mette Rasmussen ønsker nu at starte en debat om, hvad der er rimeligt at tage for vand på restauranter. Trods hendes forståelse for, at restauranter må tage betaling for vand, mener hun, at prisen bør være fair og gennemsigtig.

Og frem for alt, at børn, der ikke drikker vandet, ikke skal tælle med i regnestykket.