Praktisk brødopbevaringsløsning holder det helt frisk i dage – uden tegn på mug

Forbrug

14/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Brød er skønt at have i huset til enhver tid, men når det får lov til at blive tørt og mugne, går det ofte til spilde. Derfor hjælper gode folk ved Kings bakery dig her med at holde det frisk.

At vide præcis, hvor man skal opbevare brød, afhænger af brødtypen og ingredienserne, men en brødkasse er normalt et sted, der accepteres universelt.

Ikke desto mindre har nogle eksperter advaret imod denne populære opbevaringsform for dem, der håber at forlænge holdbarheden af deres brød.

I stedet har holdet hos King Arthur Baking delt med Express.co.uk deres anbefaling om at fokusere på tre "nøglefaktorer" for at "forlænge enhver brøds holdbarhed".

De foreslog at se på, hvor brødet er skåret, miljøet, det opbevares i, og den slags materiale, det er pakket ind i.

For det gør alle en stor forskel for holdbarheden.

Efter at have udført et kort eksperiment for at teste holdbarheden af gærbrød derhjemme, konkluderede eksperterne, at rå ris er en overset ingrediens, når det kommer til at holde det friskt så længe som muligt.

Brødbagningseksperterne forklarede: "Når dit brød er kølet af, og du er klar til at skære det, så tænk før du handler. Hvis du begynder at skære i den ene ende, vil du altid have med at gøre med en åben ende, der 'lækker' fugt. Men hvis du skærer brødet midt over, skærer en skive fra den ene af halvdelene og presser de to halvdele sammen igen, inden du pakker det ind, vil der ikke være nogen åben overflade, der er udsat - hvilket betyder mindre chance for at fugt fordamper."

Også andre ting at gøre – og undgå

Selvom dette er det første skridt til at forlænge holdbarheden af tilberedt dej, er korrekt opbevaring lige så vigtig. Mange tror måske, at køleskabet er det bedste sted for bagværk for at holde dem faste og fugtige, men det er simpelthen ikke tilfældet med hele brød.

Ifølge holdet hos King Arthur Baking er det en no-go at opbevare brød i køleskabet, medmindre det ristes, inden det spises igen, og de advarer: "Gør det ikke".

De forklarede, at i modsætning til frossen brød, der tillader brødet at beholde det meste af sin fugtighed, gælder det ikke for køleskabsopbevaring af brød: "Køling, men ikke frysning, opfordrer væsken i din brød til fortsat at migrere til brødets overflade, hvor den fordamper – og dit brød bliver hurtigt tørt."

I stedet anbefalede holdet at opbevare brød i en lukket beholder med rå ris for at "holde det fra at danne mug".