Markant dyrere strøm: Her stiger elpriserne med næsten 50 procent

Forbrug

24/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

I dag er landet delt i to, men i morgen bliver det mere ens.

Efterårets sidste weekend byder på isglatte veje og lave temperaturer, men hvilken effekt har de sidste par dages blæsevejr haft på elpriserne?

I dag, fredag, er landet delt i to, hvis vi kigger på gennemsnitsprisen.

Vest for Storebælt skal man således af med 1,55 kroner per kW-time i gennemsnit, mens man øst for Storebælt slipper med sølle 1,23 kroner for det samme.

Det eneste tidspunkt, de to halvdele af landet skal betale det samme, er mellem kl. 16 og 18, hvor vi skal betale 1,71 kroner og 1,72 kroner per kW-time, uanset hvor vi bor.

Men lørdag sker der noget.

Voldsom stigning

Prisniveauet bliver generelt højere for hele landet lørdag, men der er alligevel nogle, der gør ekstra klogt i at få klaret de huslige gerninger fredag aften.

Vest for Storebælt vil gennemsnitsprisen være 1,89 kroner per kW-time lørdag, og øst for Storebælt vil gennemsnitsprisen være 1,82 kroner.

I forhold til fredag giver det stigninger i gennemsnitspriserne på henholdsvis knap 22 procent og knap 48 procent.

Dyrest bliver det fra kl. 16 til 23, hvor prisen i hele landet vil være mere end 2 kroner per kW-time (det topper mellem kl. 18 og 20 med en pris på 2,20 kroner).

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk