Køkkenchef: Her skal du opbevare dine æg for at de holder bedst muligt

Forbrug

02/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

I de fleste hjem er æg en fast bestanddel af deres køkken. Ifølge mange skal de opbevares i køleskabet, dog er en række personer uenige. Heriblandt en køkkenchef.

Om du elsker blødkogte æg, spejlæg, scramble eggs eller et godt pocheret æg, skal du sørge for at opbevare dem korrekt for at de holder bedst muligt.

Sådan skal de opbevares

Mens nogle husstande opbevarer den friske ingrediens i køleskabet, har køkkenchef Anna Williams givet sin holdning til kende i den kontroversielle debat. Hun fortæller, at æg skal holdes ude af keramiske kasser og væk fra køleskabshylden.

I stedet opfordrer Williams husstande til at rydde en plads i midten af ​​apparatet til at opbevare ingrediensen: "Æg opbevares bedst på den midterste køleskabshylde tæt på bagsiden i det pap, de kommer i. Denne placering i køleskabet er bedst til at holde æggene ved jævn temperatur, og papkasserne giver det perfekte niveau af beskyttelse – plus de har udløbsdatoen skrevet på dem."

Opbevaring af æggerester

Når det kommer til opbevaring af ituslåede æg er fremgangsmåden anderledes. Køkkenchefen anbefaler at holde hviderne og blommerne i deres egen overdækkede skål – væk fra de andre ingredienser: "Bakterier kan dannes på de porøse æggeskaller og kan nemt forurene de andre æg."

Det bliver også anbefalet af Food Standards Agency (FSA), der også mener at opbevaring af æg ved "konstant kølig temperatur er den bedste måde at holde dem sikre på".

Vejledning fra FSA lyder: "Knæk kun de æg, du skal bruge for dagen, og undgå at opbevare flydende æg i mere end 24 timer. Tilføj aldrig nye æg til en batch flydende æg. Opbrug en batch og start derefter en anden."

I de fleste tilfælde kan æg opbevares sikkert i tre til fem uger i køleskabet, så længe de stadig er inden for udløbsdatoen.