Ingeniør: Sådan opvarmer du hjemmet og sparer op til 15 % af varmeregningen

Forbrug

07/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Med sommeren forbi går vi snart de koldere temperaturer i møde. Det betyder diskussion om, hvornår og hvor meget man skal tænde for centralvarmen. Nu har en ingeniør delt den ideelle temperatur og dato for at tænde for varmen.

Matthew Jenkins, en varmeekspert hos myjobquote, råder folk til at tænde for centralvarmen, når den gennemsnitlige udendørstemperaturer falder til under 15 grader Celsius.

Han sagde: "Udendørstemperaturer på 15 grader er, når de fleste mennesker bemærker en ændring i temperaturen nok til at kommentere deres ubehag. I år vil vi se, at dagstemperaturer falder til under 15 grader den sidste weekend i oktober, hvilket gør det til det optimale tidspunkt at tænde for varmen."

For de fleste folk er den optimale temperatur for komfort om efteråret og vinteren mellem 18 og 21 grader Celsius.

Faktisk anbefaler GOV.UK, den britiske regering, at konstante indendørstemperaturer ikke bør falde drastisk til under 15 grader, da det kan øge risikoen for negative sundhedseffekter – især for dem, der bor sammen med ældre pårørende.

Når vejret vender, opfordrede energieffektivitetsekspert Stephen Hankinson hos Electric Radiators Direct, at husstande bør overveje at sænke deres standardtemperatur med en eller to grader.

Stephen anbefaler, at husstande holder deres opvarmning ved den "ideelle" temperatur på 18 grader.

Han sagde: "Du vil sandsynligvis ikke mærke nogen stor temperaturforskel, men du garanterer en forskel i brug - og omkostninger. At gå fra 21 grader til 18 grader kunne fjerne 15 procent af din årlige regning – ud fra gennemsnitlige brugsdata."

Alternative måder at holde varmen

For dem, der leder efter billigere måder at holde sig varme på, når temperaturen falder, er varmeflasker gode til aftenener på sofaen, og "det koster omkring 6p at koge en fuld elkedel", hævdede energieksperten.

En opvarmet tæppe er også en god mulighed. Hvis husstande tilbringer tre timer om aftenen under en, vil elektriciteten "koste dig omkring 9p", selv ved "fuld kraft".

For dem, der slet ikke arbejder hjemmefra i løbet af ugen, kan planlægning af opvarmning hjælpe med at "spare penge på dine regninger".

En time eller deromkring om morgenen, der begynder kort før normalt vågner, burde have dig komfortabel, når du gør dig klar.