Helt ny teknologi: Her åbner den første føtex af sin slags

Forbrug

14/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du skal scanne dit betalingskort allerede, når du træder ind i butikken.

Mangler mælken til børnenes havregryn næste morgen, eller er slikskålen tom, er der nu godt nyt til føtex-kunder.

Til oktober forventer føtex at åbne en helt ny føtex i Tordenskjoldsgade på Trøjborg i Aarhus, som har åbent hele døgnet og vil som den første i føtex være betjeningsløs.

I samarbejde med en udenlandsk techvirksomhed er den nye føtex klar med en kamerateknologi, der for første gang ser dagens lys på det danske dagligvaremarked.

International inspiration      

Inspirationen til den nye butik er hentet fra udlandet i bl.a. Polen, Storbritannien og Tyskland. føtex vurderer, at teknologien nu er så god, at konceptet er modent nok til at blive introduceret over for kunderne.

Med føtex GO bliver det både meget hurtigt og yderst let for kunderne at foretage de daglige indkøb - hele døgnet. 

"Den nye betjeningsløse butik skal ses som et supplement til vores øvrige varehuse, der skal give vores kunder ny og helt unik indkøbsoplevelse, fordi vi tror på, at tiden nu er moden. Vi har valgt Aarhus som første by, fordi det er en storby med en kundegruppe, som passer godt til konceptet, og fordi vi har fundet en attraktiv placering til butikken. Vi tror på, at teknologien og den udvidede åbningstid vil appellere til rigtig mange kunder, der mangler det sidste i køleskabet – også udenfor normal åbningstid," siger direktør i føtex, Morten Møberg.

Lige nu er man i gang med at færdiggøre den sidste teknik, så alt er klar, når butikken åbner til efteråret.

Sådan vil det fungere

For at handle i den nye føtex skal kunderne scanne sig ind med deres betalingskort, når de kommer til butikken. Derfra kan kunden handle ind i et mere end 1.000 varer nøje udvalgt sortiment fra pasta, til færdigretter og vin.

Når man er færdig med at vælge sine varer, kan man blot forlade butikken. Kameraer i loftet har nemlig automatisk registreret, det man har lagt i sin indkøbspose.

Det betyder også, at hvis kunden fortryder købet af en vare og sætter den retur på hylden, vil det blive registreret og fjernet fra kvitteringen.

Hvis man ønsker at købe alkohol/varer med aldersbegrænsning, foregår det i et separat område i butikken. Man får adgang til området ved at registrere sig med MitID for at sikre alderen.  

Første åbning sker i Aarhus, hvorefter der tages til stilling, hvorvidt og hvordan det er skalerbart og klar til åbning på flere adresser.

Betjeningsløs føtex

  1. Butikken åbner til oktober

  2. Man scanner blot ind med sit betalingskort og kan nemt og frit forlade butikken efter indkøb

  3. Den nye føtex er en mindre butik på 120 kvm, der har åbent hele døgnet året rundt  

  4. Man kan handle over 1.000 varer lige fra ferskvareretter til det nemme måltid, mejerivarer, kolonial, snack og drikkevarer