Gør klar til at lade alt op: Her er strømmen billigst i morgen

Forbrug

18/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er trods alt noget godt at sige om efterårets blæsevejr!

Der er trods alt noget godt at sige om efterårets blæsevejr!

Gør tøjvasken klar, vent med opvaskemaskinen, planlæg bare noget ovnkrævende mad, og gør alle opladerne klar.

Ja, vi skal selvfølgelig passe på ikke at bruge for meget strøm, så der er nok til alle (og så vi ikke belaster klimaet mere end højst nødvendigt), men hvis vi udelukkende kigger på det økonomiske aspekt af elforbruget, kan du godt glæde dig til torsdag.

For hvor onsdag morgen hørte til den dyre ende af, hvad vi skal betale for strøm (2,57 kroner per kW-time, da det var dyrest), så er tallene anderledes grønne, når vi ser på hele torsdagens døgn.

Starter allerede onsdag

Starter vi lige med at tage et kig på resten af onsdagen, ser det egentlig også overkommeligt ud med priserne på strøm.

Siden i kl. 10 har prisen per kW-time holdt sig under 2 kroner, og vi når faktisk kun op omkring de 2 kroner igen en kort overgang.

Vest for Storebælt skal man således betale præcis 2 kroner per kW-time mellem kl. 18 og 19, og øst for Storebælt skal man af med 2,20 kroner mellem kl. 17 og 18, inden man også her lander på 2 kroner per kW-time mellem kl. 18 og 19.

Frem mod midnat falder prisen i hele landet, dog mest øst for Storebælt, og det er heldigvis et tegn på, hvad der er i vente i nat.

Billigst i nat

Fra midnat og frem til kl. 7 torsdag morgen kommer prisen på strøm nemlig ikke over 1,20 kroner per kW-time. Billigst bliver det mellem kl. 2 og 5, hvor vi får strøm til 1,03 kroner per kW-time.

Generelt får danskerne øst for Storebælt en billigere torsdag end de, der bor vest for Storebælt. Gennemsnitsprisen øst for Storebælt lyder således på 1,09 kroner per kW-time, imens den vest for Storebælt lander på 1,20 kroner.

Hvis man gerne vil spare lidt ekstra, eller måske simpelthen synes, det er sjovt at gå og planlægge sit energiforbrug, kan vi fortælle, at prisen vest for Storebælt topper mellem kl. 8 og 10 om morgenen med 1,34 kroner per kW-time, og at prisen topper ved 1,19 kroner per kW-time i det samme tidsrum øst for Storebælt.

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk