Godt nyt til alle danskere: Prisen på disse vare falder med op til 75%

Forbrug

25/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

En ny opgørelse viser massivt prisfald på danskernes favoritvarer.

Midt i den økonomiske uvejr, som prægede 2022 og begyndelsen af 2023, kommer der nu en solstrålehistorie.

Det skriver Nyheder24

En omfattende opgørelse fra Pricerunner, som B.T. har dykket ned i, bringer gode nyheder til forbrugerne:

Priserne på en række elskede varer har taget et dyk. I nogle tilfælde er der tale om prisfald på op til 75 procent siden februar sidste år.

52% falder i pris

Denne opgørelse, der har sammenlignet priser på omkring 300 varekategorier fra februar 2023 med februar i år, viser en overraskende tendens: 52 procent af varerne har oplevet prisfald.

"Det overordnede resultat viser, at rigtig mange af danskernes favoritvarer er blevet billigere det seneste år," forklarer Katrine Balslev, forbrugeranalytiker hos Pricerunner.

Interessant nok er det teknologi og legetøj, der fører an med prisfald, hvor mobiltelefoner, høretelefoner og legetøj er blevet henholdsvis ni, fire og 11 procent billigere.

Omvendt har ikke alle varegrupper nydt godt af denne trend. Parfumer og sko har set stigninger på henholdsvis 14 og 27 procent, hvilket minder om, at økonomisk bedring kan være ujævn.

Sidste års økonomiske stormvejr blev udløst af flere faktorer, herunder den fortsatte krig i Europa, forstyrrelser i forsyningskæderne og covid-19's efterdønninger. Dette medførte rekordhøje inflationstal og skræmmende elpriser.

Nu, et år senere, tegner situationen sig anderledes. Med inflationstal stabiliseret omkring det mere håndterbare 0,8 procent, er der grund til optimisme blandt danske forbrugere.

Disse varer har haft det største prisdyk det seneste år:

Ventilatorer 74,7%

Senge og madrasser 73,6%

Varmepumper 67,8%

Fliser og klinker 66,7%

Støvsugertilbehør 63,4%

Computertilbehør 51,4%

Terrassebrædder 50,6%

Lydkort 49,6%

Indeklima 40,9%

Trailere 32,4%