Godt nyt til 1,4 mio. danskere: 950 mio. kroner på vej

Forbrug

25/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Er du en af dem?

Nu kan mere end hver femte dansker godt begynde at gnide sig i hænderne.

Tryg-konceren, der har selskaber som Tryg og Alka i sin portefølje, har nemlig besluttet at udbetale intet mindre end 950 millioner kroner i bonusser til de 1,4 millioner danske forsikringskunder,

Det skriver Finans.

Det er TryghedsGruppen, der er Tryg-koncernens største aktionær, der er kommet med meldingen om den forestående bonusudbetaling. Den skal efter planen komme d. 10. oktober i år.

Det er en fast tradition for Tryghedsgruppen at udbetale en årlig bonus til sine medlemmer. Faktisk har storaktionæren gjort det hvert år siden 2016, og i år bliver altså ingen undtagelse.

”Vi glæder os over at have mulighed for at give medlemmerne bonus igen i år. Hermed kan vi for ottende år i træk udbetale bonus med baggrund i solide økonomiske resultater. Det er meget tilfredsstillende, da det bidrager til at styrke relationen til vores medlemmer,” siger Jens Bigum, formand for TryghedsGruppens repræsentantskab

Lavere end foregående år

Selvom det umiddelbart kan lyde som et rekordstort beløb, så er årets bonusudbetaling faktisk i den lavere ende af TryghedsGruppens normale udbetalinger.

Årets bonus er fastsat til at være seks procent af medlemmernes forsikringsindbetalinger i 2022, og det er lavere end de fleste tidligere år, hvor det var otte procent af indbetalingerne, der blev brugt som rettesnor.

Med nedjusteringen til de seks procent vender man imidlertid tilbage til det første år med bonusudbetalingerne. I 2016 var det nemlig også seks procent, der blev brugt til udregningen.

Siden 2016 har TryghedsGruppen udbetalt i alt 5,8 milliarder kroner i medlemsbonusser.

Dividerer mand de 950 millioner kroner med de 1,4 millioner forsikringskunder giver det knap 680 kroner per kunde.