Gemte sin første iPhone - nu har han solgt den for en formue

Forbrug

08/07/2023

Han købte den første iPhone for 499 dollars i sin tid. Foto: Shutterstock
Han købte den første iPhone for 499 dollars i sin tid. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den blev solgt for næsten 80 gange den originale købspris!

Da Steve Jobs præsenterede den første iPhone i 2007, var de fleste nok enige om, at ville blive fremtiden.

Siden er Apple nået til sin 14. generation af de populære telefoner, og mange af os har uden tvivl løbende skiftet vores gamle telefoner ud med nyere modeller.

Men en mand valgte at holde fast i sin allerførste iPhone. Faktisk har han aldrig brugt den, for den er stadig i sin oprindelige indpakning fra fabrikken, som den blev sendt ud for 15 år.

Telefonen blev i sin tid solgt til 499 dollars (omkring 3500 kroner), hvilket svarer til 700 dollars i dag (omkring 5300 kroner). Men køberen pakkede aldrig telefonen ud, og det har vist sig at være en ret fornuftig investering.

For den anonyme sælger har netop haft den ikoniske iPhone på auktion - og den endte med at blive solgt til knap 40.000 dollars.

Det svarer til mere end 300.000 kroner, altså mere end 80 gange den originale købspris, hvis man ikke tager højde for inflationen.

Men selv med prisudviklingen medregnet, svarer beløbet til 56 gange telefonens salgsværdig, hvis den var i butikkerne i dag.

Det skriver netmediet Artnsnet.com.

For at sætte udviklingen inden for iPhones lidt i perspektiv, kan du har se specifikationerne på den originale iPhone i forhold til iPhone 14:

  • 3½ tomme skærm vs. mindst 6 tommer

  • 2 megapixel kamera vs. 12 megapixel kamera

  • 8 eller 4 GB lagring vs. mindst 128 GB lagring

  • Udelukkende Safari-browser vs. enhver browser, der er tilgængelig i AppStore

Så den anonyme køber har næppe lagt de 300.000 kroner for at bruge den originale iPhone i det daglige, men han eller hun er nu den stolte indehaver af et stykke teknologisk historie!