Elpriserne går amok - her når vi højeste niveau i 2023

Forbrug

11/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Nu skal vi for alvor til at planlægge vores energiforbrug igen!

Det virker som et fjernt mareridt. Du ved, dengang for et års tid siden, hvor det blev en folkesport at holde øje med udviklingen i elpriserne, fordi inflationen buldrede afsted, og Danmark var på randen af en energikrise.

Beklager at måtte være den, der minder dig om den ulyksalige tid - men desværre er den tilbage.

Godt nok er inflationen på sit laveste niveau i to år, men elpriserne har ikke fået det memo. Faktisk byder det næste døgn på den højeste elpris i hele 2023 indtil videre.

Og da nettarifferne er tilbage efter at være blevet suspenderet af politikerne i seks måneder, er det for alvor på tide at holde øje med prisudviklingen igen.

Mere end 3 gange så dyrt

Hvis du allerede nu vil i gang med at spare lidt ekstra ved at planlægge dit energiforbrug, bør du forberede aftensmaden tidligt.

Mellem kl. 19 og 21 er prisen per kW time nemlig helt oppe på hhv. 5,90 kroner og 5,19 kroner.

I eftermiddag er der derfor en god sjat penge at spare, da prisen ikke kommer over 2 kroner per kW time før kl. 17.

Efter de to horrible timer mellem kl. 19 og 21 falder prisen da heldigvis ganske meget, men vi skal altså stadigvæk af med mere end 2 kroner per kW time resten af døgnet.

Samme billede tirsdag

Natten igennem kommer prisen per kW time kun lige under 2 kroner, inden den stiger til 3,15 kroner mellem kl. 7 og 8 tirsdag morgen.

Herefter falder prisen igen, og fra kl. 11 frem til kl. 16 skal vi af med mindre end 2 kroner per kW time.

Tirsdag aften er den igen gal mellem kl. 19 og 20, da elprisen topper for d. 12. september her - vi når dog "kun" op på 3,66 kroner per kW time, så det er stadig mærkbart billigere end mandag aften.

Fra kl. 20 og frem kommer prisen under 3 kroner, og fra kl. 23 til midnat er vi igen under 2 kroner per kW time, så lad os håbe, det er et tegn om gode tider, når priserne for onsdag kommer!

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time tirsdag d. 12. september.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.