Elpriserne er klar: Her er strømmen dyrest i morgen

Forbrug

11/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

I det mindste er vi ikke oppe på mere end 6 kroner, som vi var i sidste uge ...

I løbet af sidste års energikrise blev det nærmest en folkesport at holde øje med elpriserne, og ikke mindst hvordan man kunne planlægge sit energiforbrug så billigt som muligt.

Helt grundlæggende er det sådan i vinterhalvåret, at det er om natten, det er billigst at bruge strøm, hvorimod det er klart dyrest mellem kl. 17 og 21 - spidsbelastningstidspunktet, som det kaldes.

Derfor, selvom der ikke er de vanvittige udsving i prisen, som vi oplevede for et år siden, er der stadig noget at spare ved at tænke sig lidt om i forhold til, hvornår man sætter opvaskemaskinen til at køre, eller hvis man gerne vil have tøjet hurtigere tørt med en tur i tørretumbleren.

Så lad os se på priserne for fredag!

Gennemsnittet falder

Både øst og vest for Storebælt falder den gennemsnitlige pris per kW-time med et par øre, så vi ryger ned på henholdsvis 2,11 og 2,12 kroner.

Natten til fredag er, ikke overraskende, de timer, der trækker gennemsnittet ned. Fra midnat og frem til kl. 7 om morgenen holder elpriserne sig nemlig under 2 kroner per kW-time med timerne mellem kl. 3 og 5 som de billigste.

Morgenen byder imidlertid på døgnets højeste priser, da vi allerede mellem kl. 8 og 9 skal af med 2,45 kroner per kW-time. Når vi så har overstået den time, holder prisen sig omkring gennemsnittet for døgnet i dagtimerne indtil mellem kl. 16 og 19, hvor der igen kommer en stigning.

Derfra går det dog den rigtige vej, og vest for Storebælt kan man fra kl. 21 igen bruge strøm til mindre end 2 kroner per kW-time (øst for Storebælt bliver det kun den sidste time frem til midnat).

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk