Ekspert deler sine 3 bedste tricks til forårsrengøring af køkken

Forbrug

15/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Måske har du nået at få gjort køkkenet forårsrent i påsken. Hvis ikke, har du måske stadig det til gode, og her får du en rengøringseksperts 4 bedste tricks til det formål.

1. Ryd op i dine skabe

Looeeze Grossman, grundlægger af The Used Kitchen Company, er en ekspert på området, og hans allerbedste råd er at rydde op i dine skabe: "I løbet af året kan vores skabe blive fyldt med ubrugte ingredienser, vores skuffer hober sig op med ting, vi måske ikke bruger længere, og vi kan have et gadgetskab fyldt med ting, der ikke engang virker."

"Start derfor med dine madskabe og smid alt ud, der er udløbet eller udløbet. Hvis der er mad, du ikke vil bruge eller ikke har brug for, så donér det til en fødevarebank i stedet for at kassere det."

Kig også på, om dine gryder og pander er nogen, du bruger. Ellers doner dem til velgørende formål.

2. Rengør apparater i dybden

Vidste du godt, at en ovn, der er beskidt, er 10% mindre effektiv end en ren ovn? Grossman anbefaler derfor at rengøre din ovn: "Giv dine ovne en dyb rengøring med ovnrens og læg trådstativ i blød i poser med ovnrengøringsopløsning. Sørg for at rense indersiden af ​​ovnen, og tør alt snavs af fra bunden af ​​ovnen."

Til mikrobølgeovnen har eksperten også et smart trick: "Fyld blot en mikrobølgesikker skål med vand (fyldt til toppen) og pres saften af ​​en citron ned i skålen, stil den i mikroovnen i to minutter på fuld kraft. Vandet fordamper og citronen nedbryder snavs og fedt. Fjerne skålen og tør den efter brug."

3. Få køkkenskabe til at se så gode ud som nye

Fedt og støv kan hurtigt opsamles i køkkenskabe samt på låger og bag greb. For en grundig rengøring anbefaler køkkeneksperten at skrue håndtagene af og lade dem ligge i blød i varmt sæbevand.

Tilføj nogle sodakrystaller for virkelig at fremskynde processen og få dem knirkende rene, og sørg for, at de er helt tørre, før de skrues på igen.