Du har spist croissant HELT forkert: Sådan gør du det "korrekt"

Forbrug

21/08/2023

Foto: Instagram @williamhansonetiquette
Foto: Instagram @williamhansonetiquette

Skrevet af Emil B.

Folk er blevet efterladt forbløffede over at opdage, at de har spist croissanter forkert hele deres liv ifølge etikettekspert William Hanson. Alle er dog ikke overbeviste.

Selvom croissanter er en fransk delikatesse, er danskere også store fans af croissanter – især om morgenen. Mange mennesker elsker at nyde den flagerede, smørrede godbid med smør og marmelade, gerne serveret med te eller kaffe. Men ifølge etikettekspert William Hanson har vi alle spist dem forkert.

Det første, vi gør forkert, er at dyppe dem i kaffe. I en nylig Instagramvideo på sin @williamhansonetiquette forklarede William, etikettecoach og direktør for The English Manner samt forfatter til "The Buffer's Guide to Etiquette": "Når du nyder en croissant, sandsynligvis til morgenmad, statistisk set, dypper du ikke croissanten i kaffen."

Endnu en ting, vi tilsyneladende gør forkert, er at smøre dem med smør. Han fortsatte: "På samme måde bruger du faktisk ikke smør på en croissant. Det er allerede rigelige smør i opskriften. Du behøver ikke tilføje ekstra smør."

Ifølge etiketteeksperten skal du stoppe med det samme, hvis du bruger en kniv til at skære din croissant op. I stedet skal du simpelthen brække stykker af og derefter tilføje eventuelle tilbehør.

Han forklarede: "Igen, med ethvert brød eller brødderivat, skal vi ikke bruge en kniv til at skære det, så du behøver ikke din kniv til at skære. I stedet bryder du en lille smule af croissanten og tilføjer syltetøj, marmelade eller hvad end du vil tilføje, på den del af croissanten."

Blandede reaktioner

Videoen har fået over 22.000 likes. Mange blev chokerede over at lære den "korrekte" måde at spise en croissant på. En person skrev: "Rigtigt, du behøver ikke TILFØJE smør, men det er skisme lækkert, når du gør."

En anden var enig og kommenterede: "Smør er en essentiel del af glæden ved at nyde disse små lækkerier."

En tredje skrev: "Jeg dupper min i varm chokolade... stopper aldrig med det!" Dog tilføjede en anden: "Nå, jeg er forbløffet, fordi jeg faktisk gør dette korrekt, og jeg troede altid, jeg var mærkelig."

Video: Instagram @williamhansonetiquette