Dårligt nyt: Spotify skruer op for priserne

Forbrug

24/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det sker i kølvandet på massive fyringsrunder.

Det kan godt være, at vi for længst har vendt kalenderbladet for at skrive 2023, men det ændrer altså ikke på, at mange ting stadig stiger i pris.

I sidste uge meldte Viaplay ud, at der højst sandsynligt vil komme prisstigninger på deres pakker, og nu er turen så kommet til verdens største musikstreamingtjeneste:

Spotify varsler prisstigninger.

Det skriver musiktjenesten selv i en pressemeddelelse.

200 millinoner betalende abonnenter

Meddelelsen som er på engelsk, lyder som følger:

Siden lanceringen i 2008 har Spotify fornyet og investeret for at skabe den bedste lydoplevelse til dig og dine yndlingskunstnere og -skabere. Vi har løbende afsløret nye muligheder for fans og skabere til at forbinde gennem kraften i vores platform, fra opdagelsesværktøjer som vores nye AI DJ, til fan-favorit delte oplevelser som Blend og introduktionen af ​​podcasts og lydbogsindhold.

Med mere end 200 millioner Premium-abonnenter er vi også stolte af at være verdens mest populære abonnementstjeneste til lydstreaming, der giver Premium-brugere adgang til on-demand og annoncefri musiklytning, offline musikdownloads og musikstreaming af høj kvalitet. Markedslandskabet er fortsat med at udvikle sig, siden vi lancerede. For at vi kan blive ved med at innovere, ændrer vi vores Premium-priser på tværs af en række markeder* rundt om i verden. Disse opdateringer vil hjælpe os med at fortsætte med at levere værdi til fans og kunstnere på vores platform.

Fra i dag vil eksisterende abonnenter på disse markeder modtage en e-mail, der forklarer, hvad dette betyder for deres konto. I USA er de nye priser:

Premium Single - $10,99

Premium Duo - $14,99

Premium Family - $16,99

Premium Student - $5,99

For mere information, gå til Spotify.com og vores FAQ-side for at finde flere detaljer om disse ændringer, hvornår de træder i kraft, og hvordan du kontrollerer dine kontooplysninger.

Massive fyringsrunder

To gange i år har Spotify varslet fyringsrunder. I januar var det 600 ansatte, der skulle finde nyt job, og så sent som i juni blev yderligere 200 ansatte i podcast-afdelingen stillet en fyreseddel i sigte.

Hvornår prisstigninger træder i kraft afhænger af, hvornår abonnementet er tegnet. Hvis man er eksisterende kunde, bliver man underrettet på mail og får en to måneders frist, før prisen træder i kraft.

Det er ikke meldt officielt ud, hvad de nye priser kommer til at være i Danmark, men går man ind på Spotifys hjemmeside, er priserne allerede opdateret.

Du kan se dem i screenshottet herunder (taget kl. 15.30 mandag d. 24. juli).

Foto: Screenshot, spotify.dk