Gælder 40 produkter: Coop sænker priserne fra i dag

Forbrug

13/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Håber er, at man også kan sænke priserne på andre dagligvarer de kommende måneder.

Hvis du tager en tur i en SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Kvickly eller Coop365 i dag, er der noget, der ikke er, som det var i går.

Nuvel, forhåbentlig er en række af de produkter, der skal smides ud hver dag, væk fra hylderne, men hvis du tager en tur forbi køleskabene, vil du opdage, at tallene på prisskiltene er lavere, end de var i går.

Coop, der ejer de førnævnte dagligvarebutikker, har nemlig fra dags dato sat priserne ned på 40 mejeriprodukter i deres sortiment - men faktisk er Coop ikke de eneste, danskerne bør takke for den udvikling.

"Vi er afhængige af, at indkøbspriserne falder. Og nu har Arla sænket sine priser overfor os. Derfor kan vi sænke dem nu, siger Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen til Ritzau.

Flere prisfald i vente - forhåbentlig

Jens Juul Nielsen siger videre, at dagens prisfald på alt fra mini- og letmælk til hytteost er på fem til ti procent.

Som et eksempel kan nævnes, at letmælk solgt i koncernens butikker mandag kostede 14,50 kroner. I dag koster den samme karton 13,75 kroner, altså et prisfald på 75 øre.

Desuden kan vi godt tillade os at krydse fingre for flere prisfald i løbet af året, selvom Jens Juul Nielsen dog ikke kan love, at vi kommer ned på et lignende niveau som før inflationskrisen, inden året er omme.

Truede med at fjerne produkter

I starten af juni tordnede Coop mod leverandørerne på grund af for høje priser, og daglivarekoncernen var også ude og sige, at man ville presse leverandører til at sænke priserne hurtigst muligt.

Faktisk sagde Coops kommercielle direktør, Jeff Salter, dengang, at Coop kunne blive nødt til at fjerne bestemte produkter eller stoppe kampagner, hvis ikke leverandørerne lyttede til koncernens krav.

Coop mistænkte nemlig nogle leverandører for at holde priserne kunstigt oppe i stedet for at sætte dem ned i takt med, at energipriser og inflation også kom ned på et mere tåleligt niveau.