Brand kan give mangel på pandekager: Producerer normalt 600.000 om dagen

Forbrug

17/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Nordens største pandekagefabrik kommer ikke op at køre igen lige med det samme.

Smørkrise, gærkrise ... pandekagekrise?

Du har nok næppe hørt om den lille svenske by, Tjärby, men lørdag skete der noget nær en katastrofe uden for byen, der ligger i Laholm Kommune.

Nordens største pandekagefabrik stod nemlig pludselig i flammer, og skaderne har vist sig at være så omfattende, at der kan gå uger, før produktionen er oppe at køre igen.

Det skriver Aftonbladet.

Og det er ikke småting, der plejer at rulle ud fra fabrikken. Der bliver nemlig produceret hele 600.000 pandekager OM DAGEN på den enorme fabrik.

Ifølge indsatslederen på stedet er branden, der antændte i en mølle på fabrikken, fuldt udviklet, men trods de omfattende skader er der ikke sket noget med de 10 ansatte, der var på fabrikken, da branden brød ud.

"Vi vurderer, at omfanget er sådan, at det vil tage et stykke tid at starte produktionen igen," siger Karolina Valdemarsson, administrerende direktør i Ceriaalia Sverige, som ejer fabrikken, inden hun kommer med den rigtig dystre besked:

"Det handler om uger frem for dage."

Fabrikken producerer færdiglavede pandekager til restauranter, catering og private. Det vides ikke umiddelbart, om branden også får konsekvenser for pandekageblandinger, som man selv skal tilberede.

Under alle omstændigheder kan man jo i hvert fald stadig lave dem helt fra bunden selv - men det er imidlertid ikke en særligt tiltalende løsning med de smørpriser, vi oplever for tiden.