Bilekspert: Hemmelig knap, der stopper irriterende biplyde ved stop

Forbrug

07/10/2023

Screenshot: YouTube @TheCarCareNut
Screenshot: YouTube @TheCarCareNut

Skrevet af Emil B.

Biler har en skjult knap i dørene for at stoppe irriterende biplyde, og chauffører har ingen idé om, at den er der. Dét afslører ekspertmekaniker, så læs med og se selv videoen i bunden.

Toyota-mesterdiagnostisk tekniker, AMD, afslørede den forbløffende opdagelse for overraskede tilhængere i en video uploadet til YouTube.

I en post på The Car Care Nut-kontoen dækkede teknikeren nogle af de irriterende lyde, som moderne Toyota- og Lexus-modeller laver. Dette inkluderede en gentagen, højfrekvent bipelyd, der opstår, når en Smart Key-model er parkeret.

Smart Key-chauffører vil bemærke, at så snart de åbner deres døre efter parkering, begynder bipelyden. Men AMD løste problemet for dem, der har været ved at rive håret ud af hovedet, ved at afsløre, hvordan det kan slukkes.

På indersiden af ​​forsædets passagerdør er der en lille rund knap. Hvis du trykker på denne knap, efter at bipelyden er begyndt, vil den snart slukke. Dette kan så tillade chaufføren at sidde inde i deres bil, når motoren er slukket, og dørene er åbne uden at blive drevet til vanvid.

I videoen sagde AMD: "For at stoppe bipelyden kan du bare lukke døren og åbne den igen. Men hvis du ikke vil gøre det, kan du faktisk bare nå ned til høflighedsskiftet. Dette er det, der trykkes på for at lade bilen vide, at døren er lukket eller åbnet. Hvis du trykker på det og giver slip, stopper bipelyden."

Men det er ikke det eneste, der kan ske, hvis du trykker på knappen. Hvis bilen er slukket på samme tid, låser tryk på høflighedsskiftet også rattet.

AMD tilføjer, at selvom bipelyden er irriterende, minder den dig blot om, at dit rat er ulåst, og din bil er stadig ikke helt slukket: "Du skal tage nøglen med dig og lukke døren. Så vil den fuldføre slukningsprocessen, og dit rat låses. Nu er bilen klar til at blive låst og gået væk fra."