Apple udsender advarsel: Folk med pacemakere kan være i fare

Forbrug

06/04/2023

Foto: Pexels @PhotoMIX Company
Foto: Pexels @PhotoMIX Company

Skrevet af Emil B.

Til visse kunder har Apple nu udsendt en advarsel til de kunder, der har en pacemaker isat, da det kan være farligt.

Pas på med opgradering

Har du fået en hjerteoperation og isat pacemakere, der regulerer din hjertefunktion, skal du tænke dig om, før du opgraderer din telefon.

Apple har netop udsendt en vejledning, der informerer borgere i den risikogruppe om, hvordan de bruger Apples produkter på bedst mulig vis uden fare for helbredet.

I rapporten udgivet d. 4. januar i år forklarer Apple, at "mange elektroniske forbrugerenheder indeholder magneter eller komponenter og radioer, der udsender elektromagnetiske felter," skriver de og tilføjer: "Under visse forhold kan magneter og elektromagnetiske felter interferere med medicinsk udstyr. For eksempel kan implanterede pacemakere og defibrillatorer indeholde sensorer, der reagerer på magneter og radioer, når de er i tæt kontakt."

Apple anbefaler, at du holder din mobil i en sikker afstand på 15 cm. eller 30 cm. fra hinanden.

Og har du den mindste mistanke, siger Apple, at du skal "Konsultere din læge og producenten af ​​din medicinske enhed for specifikke retningslinjer. Hvis du har mistanke om, at dit Apple-produkt forstyrrer dit medicinske udstyr, skal du stoppe med at bruge dit Apple-produkt og kontakte din læge og din producent af medicinsk udstyr."

De her produkter skal du være særlig opmærksom på

Apple har udarbejdet en liste med alle dets produkter, du skal være forsigtig med, hvis du har et medicinsk udstyr som en pacemaker monteret.

Det er ikke kun iPhone 12, 13 og 14, men også AirPods, AirPods Pro, AirPods Max og alle deres opladeretuier og Max's Smart Case også.

Derudover er det også Apple Watch, Apple Watch-bånd med magneter, Apple Watch magnetisk opladningstilbehør, HomePod, HomePod Mini, iPad, iPad mini, iPad Air, iPad Pro, iPad Smart Covers og Smart Folios, iPad Smart Keyboard og Smart Keyboard Folio, Magic Keyboard Folio og Magic Keyboard til iPad.

Samtidig kan MagSafe-tilbehør også udgøre en risiko, hvis det ikke bruges med forsigtighed, såvel som Mac mini, Mac Pro, MacBook Air, MacBook Pro, iMac og Apple Pro Display XDR.

Apple har også listet varer af Beats - som det erhvervede i 2014 - herunder Beats Flex, Beats Studio Buds, BeatsX, Powerbeats Pro og UrBeats3.

Og de runder af med at sige, at du altid bør konsultere brugervejledninger til Apples produkt, hvis du har en pacemaker eller lign. monteret.