400 coop butikker deler gratis mad ud: Det er primært Kvickly og SuperBrugsen

Forbrug

26/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Maden vil blive fordelt onsdag d. 27. og lørdag d. 30.

Onsdag og lørdag aften inden helligdagene vil organisationen Stop Spild Lokalt (SSL) hente varer i omkring 400 af Coops butikker – varer som ellers ville løbe på datoen, inden påsken er omme.

Fordeles af Stop spil lokalt

Varerne omfordeles af SSL via deres madoaser i hele Danmark.

Det drejer sig først og fremmest om de butikker, der holder lukket i påskehelligdagene, og dermed har overskudsvarer, som ikke kan holde sig, til butikkerne åbner igen efter påske.

"I Stop Spild Lokalt oplever vi ved højtiderne et særligt stort pres, ude i familierne, hvor det er ekstra svært at få enderne til at mødes. Derfor er vi glade for, at vi igen i år oplever en stor opbakning fra Coops butikker og en lyst til at donere deres overskudsvarer, så det kan gavne en masse mennesker" siger stifter og direktør af SSL, Rasmus Erichsen.

Det er butikker i Kvickly-SuperBrugsen, der primært donerer deres overskudsmad til Stop Spild Lokalt. De fleste butikker i 365discount og Brugsen holder åbent i alle påskedagene. 

Vil undgå madspild

For andet år i træk er påskeuddelingen på højde med juledonationen i forhold til mængden af mad der indsamles og uddeles, antallet af uddelingssteder rundt om i Danmark, og antallet af frivillige, der deltager i uddelingen.

Samarbejdet med SSL er et af en række tiltag, Coop gør for at minimere madspildet.

”Madspild giver ingen mening. I Coop er det vores ambition at intet mad skal gå til spilde og et af vores greb til at undgå madspild er at donere vores overskudsmad til Stop Spild Lokalt. På den måde kan vi både bekæmpe madspild og hjælpe mennesker i Danmark, der er trængte. Vi er meget glade for samarbejdet med Stop Spild Lokalt og samarbejdet er et godt eksempel på hvordan vi gennem partnerskaber lykkes bedre end hver for sig” siger teamchef i Vareansvarlighed og Kvalitet, Louisa Raith.