2 kroners køkkenprodukt, der får tomater til at vokse endnu mere – og skræmmer katte væk

Forbrug

26/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Færdigkøbt gødning er ikke den eneste måde at holde tomatplanter sunde på. Havefolk har delt, at en særlig genstand ikke kun hjælper dem med at "blomstre", men også at "skræmme" skadedyr som fx katte væk.

I stedet for at købe dyre kemiske gødninger kan køkkenaffald som bananskræller bruges. Efterladt en haveentusiast havde en klase overmodne bananer gik hun på Facebook-siden Loving Your Garden for at spørge, hvilke planter der kan gødes med det.

Det skriver Express.co.uk.

Helen Conan skrev: "Jeg har nogle overmodne bananer og hørte, at de er gode til nogle planter. Nogen råd, tak?"

Gruppemedlemmer foreslog en række planter at bruge bananskræller på, men de to mest almindelige forslag var tomatplanter og roser.

Patricia Wilde svarede: "Jeg lægger mine bananskræller rundt i bunden af mine rosebuske."

Angie Tinnion sagde: "Jeg hakker altid skrællerne fint og graver dem ned omkring mine roser - sammen med kaffegrums."

Caroline Woods hævdede: "Roser elsker simpelthen bananskræller. De kommer hurtigt i gang."

Wendy Fields sagde: "Jeg lagde hakket bananskræller rundt om bunden af en af mine tomatplanter som en prøve i år, og den havde kæmpestore lyse røde frugter, så nu har jeg hakket en masse mere op og lagt dem rundt om alle mine tomatplanter."

John Dean skrev: "Du kan bruge dem under tomatplanter hakket op eller hele for at få dem til at blomstre."

Susan Cole kommenterede: "Hvis du vil bruge dem til at gøde planter, så brug dem på hakket op tomatplanter. Det er fantastisk" og hun tilføjede: "Men hvis du vil bruge dem til at skræmme skadedyr væk, blend skrællerne og læg dem i jorden omkring planten. Jeg fandt ud af, at det virker utroligt godt til at skræmme katte væk fra min have."

Hvis havefolk lægger en bananskræl nær en kat, vil den gå hen til den, men når den lugter til den, vil katten blive bange og løbe væk, da skrællen udsender lugten af visse kemikalier, som katte ikke kan lide.