1. søndag i advent er denne uge: Her kan du få æbleskiver til bare 30 øre per styk

Forbrug

21/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er vist også på tide at få julepyntet!

Julen sig nærmer, og i dag, mandag, dækker sneen endda også jorden i store dele af landet - så der er ikke noget at sige til det, hvis du begynder at gå og nynne julesange og finder den store kasse med jylepynt frem i denne uge!

D. 27. november, altså den sidste dag i denne uge, er det d. 1. søndag i advent, så nedtællingen til alle børns yndlingsårstid er i den grad lige om hjørnet.

For mig er det bedste ved december uden tvivl maden (og så selvfølgelig hyggen med familie og venner, men der er jo også tit mad involveret!), og en af mine absolutte livretter er æbleskiver.

Jeg husker for eksempel, at jeg som barn uden problemer kunne sætte mere end 30 æbleskiver til livs i løbet af en gang adventshygge med min familie, og min appetit på de gyldenbrune runde lækkerbiskner er bestemt ikke blevet mindre med årene!

Men i dette herrens år 2022, hvor priserne eksploderer, inflationen har ramt latterlige niveauer, og det at følge med i energipriserne på det nærmeste er blevet en nationalsport, er der ikke ligefrem lagt op til at grovsmovse æbleskiver - de må jo trods alt betegnes som "nice to have" og ikke "need to have", selvom jeg ville ønske, det sidste var tilfældet.

Det kan dog imidlertid godt betale sig at lede lidt efter de gode tilbud, hvis du, som jeg, bare ikke kan forestille dig en søndag i advent uden æbleskiver. Priserne varierer nemlig en del, alt efter mærke og dagligvarebutik, men netop denne uge er der et sted, der skiller sig ud, når man skimmer tilbudsaviserne.

En pose æbleskiver fra Bakersfield med omkring 20 stk. i (samlet vægt 560 g), kan nemlig fås til en meget overkommelig pris lige nu. Faktisk koster sådan en pose kun 6 kroner i Netto til og med lørdag - det svarer til cirka 30 øre per æbleskive.

Til den pris kommer jeg altså ikke til at have dårlig samvittighed over at købe en pose kun til mig selv! Selvom jeg nok får svært ved at forklare min badevægt, hvorfor det var bydende nødvendigt at spise en hel pose på egen hånd ...

Foto: Screendump, Nettos tilbudsavis