Eksperter udsender advarsel: Ny farlig coronavariant kan dukke op

corona

22/3/22 | 19:39

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Nye coronavarianter kan dukke op, og nogle kan potentielt være meget farlige. For nylig blev en ny variant opdaget, som går under navnet Deltracron.

Eksperter har udsendt en advarsel om, at der potentielt findes mere end en variant af Deltacron.

Disse eksperter har en frygt for, at en ny og farlig variant af virussen kan dukke op, efterhånden som restriktionerne bliver ophævet i store dele af verden.

De sidste store udbrud var forårsaget af Omikron-varianten, der var mere smitsom end andre varianter. Ifølge Mirror har flere eksperter udtalt, at nye varianter kan dukke op uden varsel, hvoraf nogle har potentiale til at være farligere end andre.

For ganske nylig dukkede en ny variant op på radaren, som nu har fået navnet Deltacron. Det er en hybrid af Delta og Omikron, som er de to varianter, der har været mest dominerende.

Ifølge Mirror dukkede Deltacron op for første gang i midten af februar, hvor forskere ved Institut Pasteur i Paris delte en genetisk sekvens af coronavirus, der så meget anderledes ud end tidligere sekvenser.

Prøven kom fra en ældre mand fra det nordlige Frankrig, og virkede besynderlig i forhold til de andre prøver. Det meste af dens genetiske sekvens var den samme som Deltas.

Dog var den del af sekvensen, der skaber virussens spikeprotein, som er en vigtig del af dens ydre struktur, som den bruger til at trænge ind i celler i kroppen, fra Omikron.

I marts er der blevet fundet tre nye hybrider, som denne gang blev fundet i USA. I alt er der blevet fundet mere end 60 hybrider i lande som Frankrig, Holland, Danmark, USA og Storbritannien.

Der kan dog være forskellige varianter af Deltacron. Forskere ved Institut Pasteur har meldt ud, at Deltacron-varianterne, der er fundet i Storbritannien og USA har flere forskelle fra dem, der er fundet i andre lande. 

Ydermere udtalte de også, at det potentielt kan være nødvendigt at nummerere de forskellige former for Deltacron, så man kan adskille dem fra hinanden.

Man ved endnu ikke nok om Deltacron til at kunne fortælle, hvor meget den adskiller sig fra Delta og Omikron. Tiden vil dog vise, om den vil være bedre til at modstå vaccinerne, og den vil forårsage mere alvorlig sygdom.

Ifølge eksperterne ved Institut Pasteur spreder Deltacron sig, og smitter et stort antal personer, hvorfor det er sandsynligt, at flere varianter vil dukke op, hvoraf nogle af dem potentielt kan være farlige.