Stor nyhed fra Norlys og Burger King - kommer mere end 150.000 danskere til gode

Bil og motor

13/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De bliver placeret i hele landet!

Norlys har indgået en aftale med Burger King Danmark om at opsætte mindst 50 lynladere på hele 300 kW ved mange af fastfood-kædens restauranter.

De nye lynladere opsættes inden udgangen af 2024. Samtidig vil Burger King etablere nye restauranter på flere af de Norlys-ladestationer, som energi- og telekoncernen det kommende år vil opføre i hele landet.

"For os er partnerskaber med aktører som Burger King nøglen til at skabe et sammenhængende ladenet og samtidig en god helhedsoplevelse for kunderne, hvor ladetiden kan udnyttes til at spise en burger eller nyde en god kop kaffe," siger Mads Brøgger, der er direktør for Norlys’ energiforretning.

På hver af de nye 300 kW ladestandere er der to ladeudtag, så to elbiler kan lade samtidigt. Det betyder, at aftalen mellem Burger King og Norlys giver over 100 nye lynladepunkter.

"Jeg er glad for, at vi hos Burger King kan være med til at styrke det danske ladenetværk og omstillingen til grøn transport. Det er vigtigt for os at bidrage positivt til de lokalområder, hvor vi har vores restauranter, og her er samarbejdet med Norlys en ny måde at skabe værdi lokalt. Vi glæder os til at kunne tilbyde flammegrillede burgere til elbilsejere," siger Carsten Lambrecht, der er managing director hos Burger King Danmark.

Opgør med rækkeviddeangst

Det nye samarbejde mellem Norlys og Burger King betyder, at cirka 25 byer med en Burger King restaurant, får opsat lynladere med plads til, at fire elbiler kan lade samtidig. På hver af de restauranter, hvor der opsættes ladestandere, opsættes der nemlig minimum to lynladere med hver to ladeudtag.

"Vi ved, at en af de største barrierer for at vælge en elbil fortsat er frygten for ikke at have stor nok rækkevidde. Med lynladere ved Burger Kings restauranter giver vi nye lademuligheder både lokalt og nationalt til alle elbilejere og sikrer dermed bedre vilkår for den grønne bilisme," siger Mads Brøgger.

Norlys har et åbent ladenetværk, og lynladere ved Burger Kings restauranter kan derfor bruges af alle.