Spar op til 40% på brændstof med disse enkle køreteknikker

Bil og motor

03/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

Reducer brændstofforbruget med "Øko-kørsel"

Danske bilister kan opnå store besparelser på benzin og diesel ved at ændre deres kørestil. Ifølge eksperter, kan man spare op til 40% af brændstofforbruget med en simpel strategi, som alle kan finde ud af.

Det skriver Express

En økonomisk kørestil

Matthew Briggs, direktør hos brændstofkortudbyderen Right Fuel Card, forklarer at en ændring af kørestilen, er den mest omkostningseffektive måde at nedbringe forbruget på. Han fremhæver teknikken "Øko-kørsel" som den bedste måde.

"Øko-kørsel, er den bedste måde til at tackle de svimlende brændstofpriser," siger Briggs. "Denne metode kan anvendes i benzin- og dieselbiler og kan også forbedre effektiviteten af hybrid- og elbiler."

Øko-kørsel opnås ved at opretholde køretøjets fremdrift ved at vælge direkte ruter, der kræver mindst mulig acceleration og opbremsning.

Tips til effektiv kørsel

LeaseLoco, en af de største biludlejnings sammenligningssider, understreger at gentagen stop og start af et køretøj vil "forbruge mere brændstof".

De opfordrer bilister til at se fremad for at identificere mulige forhindringer og begynde at sænke farten i god tid. Bilister bør kun anvende blid opbremsning, hvis det er nødvendigt, da forhindringerne kan være drevet forbi inden da.

Stigende brændstofpriser

Disse råd er særligt relevante nu, hvor priserne på benzin og diesel fortsat stiger i Danmark, og ligger i skrivende stund på cirka 15 kroner for en liter benzin. Diesel er lidt billigere og ligger på cirka 13 kroner for en liter(Red. Priserne er fundet på fuelfinder.dk).

Lucy Sherliker, chef for kundeservice hos B-Corp akkrediterede Zuto bilfinansiering, anbefaler coasting som hendes "nummer et tip" til forbedring af brændstofeffektiviteten.

"Undgå pludselige eller hurtige accelerationer og opbremsninger så meget som muligt og hold en jævn hastighed, for at forbedre dit samlede brændstofforbrug," siger Sherliker.

Kilde: Express