Motorlie i indkørslen? Her er de bedste tricks til at få det væk

Bil og motor

28/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Er din indkørsel også plettet efter grimme lækager af motorolie har dryppet ned på fliserne? I en gruppe på Facebook deler rengøringsentusiaster deres bedste ideer til at få pletterne væk

Oliepletter forårsaget af motorolie, der lækker fra en bils motor er ikke den pæneste dekoration til din indkørsel eller carport. Over tid vil bilejere opleve, at olien siver ud af motoren og samler sig på jorden. I stedet for at bruge en formue på kemikalier til terrasserengøring, har rengøringsentusiaster delt, at en fælles husholdningsartikel er alt, hvad der er brug for.

En frustreret kvinde bad om hjælp på en Facebook-siden for rengøringsentusiaster,efter at have fundet ud af, at hendes indkørsel var dækket af motorolie.

Det skriver Express.

"Bare det ikke er flydende"

Nogle af de mere aparte forslag fra gruppen var at bruge kattegrus og havregrød, da de begge arbejder for at absorbere pletterne.

Adrianna Tomkins sagde: "Kom kattegrus på den for at opsuge det overskydende, og skrub derefter med blegemiddel og rengøringsmiddel, skyl af. Måske skal det gentages."

Michele Watkins kommenterede: "Læg noget kattegrus på den. Fej og gentag. Så varmt vand."

Philip Williams skrev: "Kom havregryn på for at absorbere det. Hvis det er en pøl af olie, er det nemmere at øse den op."

Christine Kelly sagde: "Kattestrøelse opsuger det tilsyneladende, set et indlæg her tidligere."

Michael Wilson foreslog: "Brug kattegrus eller et billigt sæbepulver, men absolut ikke flydende."

Lad stå og skyl efter

Paige Bradley skrev: "Har nogen nogle råd til at fjerne olie? Min bil lækkede olie og har fuldstændig ødelagt vores indkørsel.”

Gruppemedlemmer foreslog en række almindelige husholdningsprodukter til at fjerne pletterne, men et tip, der blev ved med at dukke op, var at bruge vaskemiddel i pulverform.

Dawn sagde: "spred et tykt lag af sæbepulver og lad det være. Når det regner, bør det vaske pletterne væk."

Wendy Ashton sagde: "For den nemmeste løsning bruger jeg det billigste biologiske vaskepulver, du kan finde, jo hårdere jo bedre"

"Sprøjt derefter let med en vandkande bare for at fugte det, pulveret bringer olien op til overfladen, og der er ingen skrubning nødvendig."

Gør det vådt og drys så

Ann Liddle foreslog det i omvendt rækkefølge: "Fugt området med en vandkande og drys derefter biosæbepulver over pletten.

"Lad stå i et par timer og skyl af med rigeligt vand. Det virkede altid, når vi havde en utæt gammel bil."

Hilary Ilsley sagde: "Lav en pasta af biologisk vaskepulver, fordel tykt på pletten, lad stå et stykke tid og vask af. Fungerede hurtigt for mig."

Gwen Brown skrev: "Billigt vaskepulver til at tørre pletten ud og derefter vaske af efter et par timer."

Dianne Hunt kommenterede: "Biologisk vaskepulver og lad stå i 10 minutter, før du tilføjer vand.

"Vi havde olie på blokbelægninger, der havde været der i årevis, og det hele kom af. Nogle gange er anden runde nødvendig, men det virker."

Sarah Knight instruerede: “Spred vaskepulver på og gå. Vand derefter, eller vent til det regner."