Skal klistermærket af bilruden? Sådan må du aldrig fjerne det

Bil og motor

18/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er flere andre, mere skånsomme, metoder, du kan prøve i stedet.

At fjerne et klistermærke fra bilen kan være en udfordring, især hvis det har siddet der i lang tid. Klæbestoffet binder sig stærkt til overfladen, hvilket gør det vanskeligt at fjerne klistermærket helt.

Hvis fjernelsen ikke udføres korrekt, kan det efterlade ridser på bilens maling eller glas. Derfor anbefales det at benytte en effektiv metode fra start af, og anvende de korrekte redskaber.

Det skriver El Pais.

Undgå denne fejl

Når det kommer til fjernelse af klistermærker fra bilens glasdele, flyder internettet med diverse metoder.

En fejl, mange begår, er brugen af metalredskaber, som for eksempel en spatel, hvilket nemt kan ridse bilen.

En mere skånsom teknik indebærer, at man fugter en klud med sodavand og presser den mod klistermærket, hvorefter man med en plastikspatel - ikke metal - forsigtigt fjerner klistermærkeresterne.

Forud for og efter fjernelsen er det en god idé at rengøre området.

Fat hårtørreren

Et andet nyttigt tip er at anvende en hårtørrer til at opvarme og løsne klæbestoffet yderligere. Alternativt kan man bruge et plastikkort, en isskraber eller simpelthen en fingernegl til fjernelsen. Hvis der stadig er rester tilbage, kan en svamp med sæbe eller en smule eddike komme dig til hjælp.

Processen er tilsvarende ved fjernelse af klistermærker fra bilens karosseri. Da risikoen for at beskadige malingen er større end ved glas, kræves ekstra forsigtighed.

Blandt de mindre kendte produkter til fjernelse af klistermærker er Coca-Cola, men også almindelige husholdningsprodukter som hårspray kan anvendes. Spray generøst på klæbestoffet og aftør efterfølgende med en mikrofiberklud for et næsten øjeblikkeligt resultat.