Mekaniker advarer: Bilister bør aldrig trykke på denne knap, hvis de kører langt

Bil og motor

25/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Er du kommet til at bruge den?

En bilmekaniker har brugt sin sociale medieplatform til at advare andre om den knap, man aldrig bør bruge under langdistancekørsel.

Advarslen til sine medtrafikanter handler om, hvilken knap de bør undgå at trykke på, hvis de vil undgå træthed under kørsel.

Scotty Kilmer, som mekanikeren, hedder driver en af de mest sete bilkanaler i Amerika, hvor han deler information om køretøjer og deres funktioner.

Mekanikeren har opsamlet en masse nyttige tips i sin 55-årige karriere, herunder viden om, hvilke knapper man bør undgå i forskellige situationer.

Hvor skal luften komme fra?

I en af hans seneste videoer satte Kilmer sig for at øge opmærksomheden omkring de forskellige klimaanlægsfunktioner og hvordan de kan påvirke kuldioxidniveauet i køretøjet.

"I dag vil jeg vise dig, hvorfor du skal køre dit klimaanlæg på frisk luft og ikke på recirkulation," sagde han. "Recirkulation er i orden, når det er rigtig varmt udenfor, og du vil køle bilen ned hurtigere."

Men Ifølge Kilmer kan dette udgøre en fare under længere ture, da kuldioxidniveauerne begynder at stige i takt med faldende iltniveauer.

"Du vil blive søvnig på grund af mangel på ilt, så lad det køre på frisk luft, når du kører på motorvejen på lange ture," forklarede han.

Hvis det bare er for varmt

I tilfælde, hvor udendørstemperaturerne er kvalmende varme, er recirkulation acceptabel, så længe bagruderne holdes lidt åbne, tilføjede teknikeren.

"Lad det køre på recirkulation, men åbn en af de bagerste vinduer," råder han. "Det er mere end nok luft, der kommer ind, for at holde dig frisk og vågen under kørslen."

Denne information kan vise sig uvurderlig for førere, der kører lange afstande, da undersøgelser har vist, at højere end gennemsnitlige niveauer af kuldioxid i bilen kan hæmme førerens kognitive evner og reducere reaktionstiderne over tid.

En seer skrev i kommentarerne til videoen: "Hvor mærkeligt, jeg har helt sikkert oplevet dette, men var ikke sikker på, om det var inde i mit hoved... Jeg kunne blive søvnig, og så åbnede jeg et vindue og ændrede recirkuleringsknappen, og inden for et minut følte jeg mig meget mere vågen!!! Dette tip bekræfter hermed mine mistanke."

En anden seer bemærkede humoristisk: "Som lastbilchauffør tager jeg dette i betragtning."

Kilde: Express