Kørelærer advarer: Undgå denne type fodtøj, når du kører

Bil og motor

24/10/2023

Foto: Screenshot, TikTok, @nextleveldrivingschool
Foto: Screenshot, TikTok, @nextleveldrivingschool

Skrevet af Mia R.

En kørelærer har delt en vigtig information om den type fodtøj, bilister bør undgå, mens de kører. Og det gælder ikke kun sikkerheden – det kan også koste dyre bøder.

Som mange måske allerede ved, kan det at køre i forkert fodtøj ikke kun påvirke din kontrol over bilen, men også resultere i en pæn bøde.

Hvis dit fodtøj eller tøj forhindrer dig i korrekt at bruge bilens pedaler, kan du ende med at få problemer med loven. Hvis du bliver stoppet, og en betjent mener, at dit fodtøj er upassende, kan du blive straffet for kørsel uden tilstrækkelig omhu og opmærksomhed, hvilket er defineret som 'at lade standarden for kørsel falde under det, en kompetent og forsigtig chauffør ville gøre'. I Danmark har vi ikke en fast specifikation for, hvad der er forsvarligt fodtøj i forbindelse med en køretur i bilen, men du kan stadig blive straffet, hvis du fx ikke kan nå pedalerne eller lignende. Derfor er kørelærerens råd i denne artikel stadig yderst relevant for dig, som er bilist.

Forkert fodtøj forhindrer ordentlig kontrol

En instruktør fra Next Level Driving School delte sin erfaring på TikTok om, hvilken type sko du bør undgå, før du sætter dig bag rattet. I klippet forklarer han, at han lige har haft en elev i bilen, der bar et par sko med massive såler. Det påvirkede kørslen markant, da eleven havde svært ved at føle pedalerne, hvilket absolut påvirkede måden, hun kørte bilen på. Kommentarerne på videoen bekræftede også denne erfaring, hvor en følger delte, at han følte sig "ekstremt farlig og usikker", når han bar sko med store såler, da han slet ikke kunne føle pedalerne.

Anbefalinger fra Driving Standards Agency

Ifølge Driving Standards Agency bør dit kørefodtøj:

- Have en sål, der ikke er tykkere end 10 mm

- Sålen bør ikke være for tynd eller blød

- Levere tilstrækkeligt greb for at forhindre din fod i at glide af pedalerne

- Ikke være for tung

- Ikke begrænse anklets bevægelse

- Være smal nok til at undgå at trykke på to pedaler på én gang ved et uheld

Ifølge Regel 97 i Highway Code anbefales det, at chauffører bærer 'fodtøj og tøj, som ikke forhindrer dig i at bruge pedalerne korrekt'.

At vælge det rigtige fodtøj er afgørende for at sikre sikker og effektiv kørsel. Som kørelæreren påpegede, kan det forkerte fodtøj alvorligt påvirke din evne til at kontrollere bilen og i sidste ende kan det føre til farlige situationer på vejen. Sikkerheden bør altid være prioriteten, og det begynder med det basale som at have det rigtige fodtøj på, mens du kører.

Kilde: Lad Bible