Hvis du ejer en benzinbil, bør du læse denne gode nyhed

Bil og motor

20/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der har ellers været langt mellem solstrålehistorierne for netop de bilejere.

Rystelser har der været nok af på bilmarkedet, som ofte kan virke som en uforudsigelig jungle.

Men der tegner der sig nu et nyt billede for de danske bilejere, specielt dem med hang til benzinbiler.

Efter en periode med prisfald, står vi over for et paradigmeskift, hvor priserne på brugte benzinbiler ventes at tage et opadgående sving.

Det er et scenarie, der ikke kun er overraskende, men også bærer vidnesbyrd om et bilmarked i konstant forandring.

Det skriver B.T.

Prisfaldet stagnerer

Ifølge Jan Lang, der er head of market insights hos Schibsted, som driver brugtvognsplatformen Bilbasen, har markedet for brugte biler i Danmark nået et stabilitetspunkt.

Med en bemærkelsesværdig nedgang på 39 procent i antallet af prisnedsættelser de seneste fire uger sammenlignet med den foregående periode, tegner der sig et billede af en branche i forandring.

"Vi har set et solidt salg af brugte benzinbiler i januar og februar, og samtidig er udbuddet faldet," fortæller Jan Lang til B.T..

Disse biler kan blive dyrere

Interessant nok er det de nyere brugte biler, dem der ikke er ældre end 48 måneder, som nu forventes at opleve prisstigninger.

Dette sker i kølvandet på et salg, der i februar lå 8,1 procent højere end samme måned året før, kombineret med et faldende udbud.

Lang forklarer, at når der bliver solgt mange biler, så udbuddet falder, og markedet generelt kan betegnes som sundt, ja, så er det tegn på, at prisen vil stige.

Som markedet nu ser ud, står potentielle bilkøbere altså over for et landskab, hvor de må være forberedte på at betale mere for de nyere brugte benzinbiler.