Carglass advarer: Sommervarmen kan gøre denne bilskade værre

Bil og motor

20/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De ser en kraftig stigning i antallet af netop den type skader i løbet af sommermånederne.

Sommeren er den tid på året, hvor familier og venner tager på eventyr gennem Europas varierede landskaber.

Men midt i alt det sjove og spændende ved lange bilture advarer Carglass om en skjult fare, der kan bringe både din sikkerhed og din pengepung i fare.

Kraftig øgning  i antal stenslags-revner om sommeren 

Carglass har observeret, at der over sommerferien er større chancer for antallet af stenslags-revner, når det kommer til bilruden. Når temperaturen stiger, kommer der flere og flere stenslags-revner, som mange danskere ikke er opmærksomme på. 

"Når temperaturen stiger, udsættes forruden for øget stress på flere områder. Kombinationen af høj varme, langvarig kørsel og kulde fra aircondition øger risikoen for at eventuelle stenslag revner, så hele forruden skal skiftes," fortæller Amanda Ruhwald-Laursen, der er marketing manager hos Carglass

Derudover vil øget kørsel naturligvis føre til en øget sandsynlighed for, at der sker ulykker. Selv små stenslag fra andre køretøjer kan forårsage revner, som hurtigt kan udvikle sig til større skader. 

Sidste sommer var en advarsel

Det kan se ud som et lille stenslag. Men hvis du lader skaden være for længe, er der garanti for, at den på et tidspunkt bliver til en større revne. Og derfra er der kun kort vej til dyrere økonomiske domme.

Samtidig så man sidste år et omskifteligt vejr rundt omkring i Europa om sommeren, der var en advarsel for mange bilister.

"Sommeren og bilferier går hånd i hånd, men mange ved ikke, at det også er den tid på året, hvor vi har observeret, at der også er flest skader, når det kommer til udskiftning af ruder. Derfor håber vi at bilisterne rundt omkring i Danmark vil følge vores råd før de tager bilen rundt omkring i Europa," fortæller Amanda Ruhwald-Laursen.