5 tips til god opførsel: Gør du dette, når du tanker?

Bil og motor

05/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Når man ser på listen, er der en del danske bilister, der godt kunne trænge til lidt opdragelse ...

Med juletid lige om hjørnet, er der hundredtusindevis af danskere, der gør sig klar til længere eller kortere ture for at være sammen med deres kære i løbet af helligdagene.

Før de tager afsted, bør bilisterne dog overveje visse etikettetips, når de fylder benzin eller diesel på tankstationen, hvilket kan føre til akavede møder ved pumperne.

Brug aldrig en mobiltelefon

David James, brændstofkortekspert og salgsdirektør hos Right Fuel Card, sagde:

"At fylde brændstof er en opgave, der rummer et stort ansvar, brændstof er meget brandfarligt, og enhver, der håndterer det, skal gøre det med forsigtighed og så sikkert som muligt. Selvom der ikke er nogen reelle data omkring den indflydelse, som mobiltelefoner har på brændstof, er det blevet sagt af UKPIA, at der kunne være en potentiel risiko for gnister, da teknologien ikke er designet eller certificeret til brug i 'eksplosive' atmosfærer. Selvom den involverede risiko kan være lav, er det altid bedst at minimere denne risiko og undgå at bruge din mobiltelefon, når du fylder dit køretøjs brændstof."

Flytning af bilen efter tankning

Nogle brugere af sociale medier har raset over at blive tvunget til at vente bag andre chauffører, mens de går ind på tankstationen for at betale.

Selv hvis nogen flyttede deres bil efter at have fyldt op, ville personen bagved ikke kunne fortsætte, før der var betalt.

Men hvis nogen har til hensigt at gøre en hurtig handel i butikken efter tankning, ville det være den bedste praksis at betale for brændstoffet og flytte bilen før indkøbene foretages.

Efterlad en ledig pumpe tom

Når de er på en tankstation, kan nogle bilister nægte at flytte deres køretøj, selvom der er en ledig pumpe foran dem, til stor forfærdelse for køen af ​​bagvedliggende køretøjer.

Men David James rådede:

"Hvis du allerede er begyndt at fylde brændstof på eller indsætte dit kort ved pumpen, skal du ikke føle dig presset til at flytte dit køretøj. Dette er ikke sikkert eller praktisk. Hvis du ikke har forladt din bil endnu ser, at pumpen foran er blevet fri, så kan du ønske at gå fremad for at give plads til andre."

Tankning fra den forkerte side

De fleste supermarkeder og tankstationer vil have lange nok brændstofpumper til at sikre, at chauffører kan fylde op, uanset hvilken side deres tankdæksel er på. Men i nogle tilfælde kan de være kortere, hvilket betyder, at chaufføren skal flytte sin bil for at fylde op.

Som et nyttigt tip, når du ser på brændstofmåleren på instrumentbrættet, vil der være et lille billede af en brændstoftank med en pil for at vise, hvilken side tankdækslet er på.

Parkering

Tankstationer kan ofte være trange, så chauffører kan have svært ved at beslutte, hvor de skal parkere på en sikker og rummelig måde.

Chauffører bør være opmærksomme, når de parkerer, og David James foreslår, at hvis deres eget køretøj ikke ville være i stand til at passe ved siden af ​​dem, så kan ingen andres heller.

Dette er dog ikke noget, der burde stresse bilister, de kan blot justere deres egen bil, hvis de ser nogen, der kæmper for at komme forbi.

Kilde: Express