Mor til 6-årig mister alle fire lemmer efter at have spist undertilberedt fisk til aftensmad

20/09/2023

Foto: RamaGaspar, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Foto: RamaGaspar, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Hun blev tvunget til at gennemgå en livreddende amputationsoperation torsdag efter at have købt fisk på et lokalt marked.

En mor, hvis fingre og fødder blev sorte efter at have spist undertilberedt fisk, har på tragisk vis mistet alle fire lemmer.

Laura Barajas fra Californien pådrog sig en bakteriel infektion efter at have undertilberedt tilapiafisk i slutningen af juli, efter at have købt fisken på et lokalt marked i San Jose.

Torsdag blev hun tvunget til at gennemgå en livreddende amputationsoperation efter at have tilbragt måneder på hospitalet i kamp mod den dødelige infektion.

Den 40-årige, der har en seksårig søn, tilberedte og spiste fisken selv ifølge en ven, der sagde, at hun "næsten mistede livet" på grund af episoden.

"Det har været virkelig hårdt for os alle. Det er forfærdeligt. Dette kunne være sket for en hvilken som helst af os," fortalte Anna Messina, News 19. "Hun næsten mistede livet. Hun var i respirator."

Laura blev lagt i kunstigt koma, efter at hun pådrog sig sepsis.

"Hendes fingre var sorte, hendes fødder var sorte, hendes underlæbe var sort. Hun havde fuldstændig sepsis, og hendes nyrer svigtede," tilføjede Anna.

Lægernes teori

Læger mener, at infektionen sandsynligvis blev forårsaget af vibrio vulnificus, en bakterieinfektion, som den amerikanske version til Statens Serum Institut, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) for nylig har advaret om.

Ifølge CDC rapporteres der hvert år omkring 150-200 tilfælde af infektioner, og cirka en ud af fem personer med infektionen dør. Personer med nedsat immunforsvar er mere udsatte for den dødelige bakterie.

CSF-infektionsekspert Dr. Natasha Spottiswoode advarede: "De måder, du kan blive inficeret med denne bakterie, er, at du kan spise noget, der er forurenet med den. Den anden måde er ved at have et sår eller en tatovering, der udsættes for vand, hvor denne bakterie lever.

"Mennesker bør tage fornuftige forholdsregler, som f.eks. at undgå at blive nedsænket i vand, indtil såret er helet," sagde Ms. Spottiswoode. "Hvis du har et nedsat immunforsvar, bør du holde øje med disse ting og undgå de højrisikoaktiviteter og fødevarer."

Samler penge ind til hospitalsregning

Anna har oprettet en GoFundMe-side for at forsøge at hjælpe sin ven med de medicinske omkostninger og hendes fortsatte plejebehov. Indtil videre er der indsamlet $36.000 (250.572 kr) ud af et mål på $150.000 (1.044.471 kr), og hun skrev, "vær taknemmelig for det, vi har lige nu, for det kan forsvinde så hurtigt og let."

Hendes ven tilføjede: "Denne familie har desperat brug for vores hjælp. Selv om Jose har sundhedsforsikring gennem sit arbejde, er det usikkert, om de vil dække Laura, hans partner gennem otte år," skrev Messina på siden,.

"Jose har brugt al sin betalte fravær, og Family Disability-programmet giver kun 60 procent af hans normale indkomst. De stigende hospitalsregninger er overvældende, og Lauras fysiske tilstand vil nødvendiggøre betydelige ændringer i deres liv, mens de tilpasser sig hendes nye situation."

Kilde: Mirror