Fik kun en advarsel: Blev Barbara Bertelsen reddet af inhabil direktør?

25/08/2022

Pressefoto
Pressefoto

Skrevet af Redaktionen

Den afgående direktør for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen erklærede sig ikke inhabil i forhold til vurderingen af Barbara Bertelsens ansættelsesforhold, selv om de til dagligt arbejder sammen.

Side 1 i forvaltningsretten siger, at man ikke må deltage i beslutninger indenfor den offentlige sektor, hvis man er inhabil. Eksempelvis hvis man har et direkte og personligt kendskab til dem, som afgørelsen retter sig mod. Det for at undgå risikoen for, at der inddrages usaglige hensyn i afgørelserne.

Det åbne spørgsmål er, om der forelå inhabilitet, da Barbara Bertelsen tidligere på ugen slap med en advarsel for sin rolle i Minkskandalen. Det efter at Statsministeriets departementschef af Minkkommissionen ellers var blevet indstillet til fyring.

Beslutningen om kun at tildele Barbara Bertelsen blev truffet af Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, hvis nuværende direktør er Signe Friberg Nielsen.

Som en af sine sidste væsentlige arbejdsopgaver inden hun går på pension ved udgangen af september, var det hende, der læste konklusionen i forhold til blandt andet Barbara Bertelsen op på velbesøgt pressemøde.

Men som Bjørknæs.dk nu kan afsløre, synes der at være udfordringer i forhold til Signe Friberg Nielsens habilitet.

Det skyldes at hun igennem en længere periode har haft en direkte arbejdsmæssig forbindelse til Barbara Bertelsen, som direktøren var med til at sikre fortsat ansættelse i Statsministeriet.

Gravermediet har både per e-mail og telefon forsøgt at kontakte Signe Friberg Nielsen for at få oplyst, hvorfor hun alligevel valgte at deltage i beslutningen om kun at tildele Barbara Bertelsen en advarsel.

Men hun er ikke vendt tilbage på henvendelserne.