Det er ikke slut endnu - skidt nyt fra DMI

26/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Jeg synes ellers, vi har været udsat for rigeligt den seneste uges tid ...

I weekenden havde vi en historisk stormflod. Vi fik desuden også regn i store dele af landet.

Ugen har mildest talt også været en våd fornøjelse indtil videre, hvor særligt Østjylland blev rigtig hårdt ramt onsdag med op til 55 mm regn nogle steder i løbet af tirsdag aften/nat og onsdag.

Det har ført til endnu flere oversvømmelser, blandt andet på grund af en ødelagt dæmning nær Odder syd for Aarhus, og på vejene rundt om i landet, hvor der særligt i morgentrafikken var store problemer med blankt vand på mange strækninger.

I løbet af onsdagen bevægede regnen sig nordpå og blev svagere, og i den sydlige del af landet fik man for det meste opholdsvejr.

Men er vi så færdig med vand for denne omgang?

Ikke helt.

Husk gummistøvler

Ifølge DMI vil det kommende døgn fortsat byde på skyer, og der vil stedvist faldt lidt regn og forekomme enkelte byger.

Så det er altså ikke alverden af vand, vi får fra oven torsdag, men til gengæld er der et nyt problem, der kan begynde at vise sit grimme ansigt.

Efter weekendens regnvejr er vandstanden i vandløbene i særligt Øst- og Sønderjylland nemlig stadig over normalen. Da der nu er blevet tilføjet endnu mere vand fra tirsdagens og onsdagens regnvejr, betyder det endnu mere vand til de i forvejen pressede vandløb og søer.

Der går nemlig mellem 12 og 24 timer, fra regnen lander på jorden, til vandet når ud i de større vandløb, og det betyder altså, at der også i dag, torsdag, er risiko for oversvømmelser i nærheden af vandløb og søer, i takt med at onsdagens regn finder vej til de steder.