Bilka med stor investering: Bliver slet ikke det samme at være kunde

31/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De første butikker har allerede slået dørene op for en helt ny kundeoplevelse.

Hundefoder og asiatisk mad.

Det er, lidt forsimplet, to af de vigtigste elementer i Bilkas nye plan og strategi for, hvordan landets hypermarkeder skal udvikle sig henover de næste år.

Ved at genbesøge hele kunderejsen og fokusere på tidens tendenser, kundernes ønsker og prioriteter i en Bilka-kontekst har kæden med de 19 huse besluttet at teste nye universer i 10-året for ombygningen til det Bilka Future, som man kender det i dag.

Der venter en helt ny indretning og over 3.000 nye varer indenfor fem områder, som allerede er blevet introduceret i Bilka Tilst og Horsens, som bliver første bud på fremtidens Bilka, hvor nye koncepter bliver afprøvet.

Her tages de gode ting med videre til resten af landet, og såfremt noget ikke fungerer for kunderne, forfines det inden fuld udrulning.

"Vores vigtigste opgave i Bilka er at være aktuel for vores kunder – hvor som helst når som helst. Af den årsag er det helt naturligt, at vi gentænker vores strategi og får sat retningen for de næste år med den gode kundeoplevelse for øje. Vi har for nylig lagt et ekstra lag på vores onlinetilbud med BilkaToGo Hjemmelevering, og nu er det tid til, at vi tager hul på vores fysiske hypermarkeder startende i Tilst og Horsens. Med en investering på et tocifret millionbeløb er vores mål at skabe en endnu bedre oplevelse for vores kunder, når de handler i Bilka," siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka, og fortæller, at i løbet af de seneste år har forbruget på flere varekategorier rykket sig fra de fysiske varehuse til online, ligesom efterspørgslen også har rykket sig med tiden. 

Det betyder bl.a. andet, at Bilka i langt højere grad vil prioritere både plads og hyldemeter til varer, der dækker ethvert kæledyrsbehov. Ligeledes tilføjes et stort antal specialiteter og varer fra henholdsvis det mexicanske, asiatiske og mellemøstlige køkken, som samles i et nyt område under navnet World Food. Desuden skabes et nyt sundhedsområde, hvor alt fra vitaminer og proteindrikke til fitness-udstyr kan findes.

Også på indretningen vil kunderne opleve markante ændringer. Alt elektronik til hjemlig brug det være sig støvsugere, el-tandbørster, blodtryksmålere og håndmiksere samles i ét område, mens Bilkas bolig- og indretningsområde gentænkes for i højere grad at inspirere kunderne, når de besøger deres foretrukne Bilka.

En oplevelse hver gang

Bilka har en unik fordel med sine mange kvadratmeter i de 19 hypermarkeder, hvor der kan skabes særlige opstillinger og koncepter, som ikke vil kunne lade sig gøre mange andre steder. Derfor vil man også fremover kunne forvente, at Bilka gør ekstra meget ud af at dyrke og tematisere højsæsoner som jul, påske og halloween. 

"Det er et kendt vilkår, at rigtig mange kunder kommer langvejs fra for at komme en tur i Bilka. Derfor er vores vigtige opgave at sikre, at kunderne får en oplevelse hver eneste gang, så vi skal sikre, at den tid, kunderne giver os, får de fuldt ud igen, og hvis de ikke har tid til at tage ud i et af vores hypermarkeder, skal de nemt og bekvemt kunne tilgå alle vores varer hjemme fra sofaen," siger Mark H. Nielsen.

Både i Tilst og Horsens har der henover de seneste måneder været et stort arbejde i gang med at klargøre begge huse. Sortimentet er defineret, og sidste skrue er snart sat i. 

Fakte om de nye initiativer

  • I det nye område ‘World Food’ kommer der mere end 600 nye varer med mange specialiteter primært fra Mexico, Asien og Mellemøsten  

  • I ‘Health’ vil der blandt andet være en lang række vitaminer og flere spændende og nye brands, som Bilka er den eneste kæde i dagligvarehandlen, der sælger    

  • I ‘Petfood’ kommer der langt flere accessoires til hunde og katte og nye varekategorier til fisk, kyllinger og høns, ligesom der også kommer nye brands  

  • Der kommer en ny afdeling med elektriske husholdningsartikler såsom nye varer indenfor kaffemaskiner og støvsugere, ligesom der også vil være flere wellnessprodukter som for eksempel massagepistol  

  • I den femte kategori ‘Trend/Occasion’ venter der kunderne en masse nye varer og inspiration til bolig- og festartikler  

  • I alt kommer der mere end 3.000 nye varer indenfor de fem områder