Arbejder i døgndrift for Mette Frederiksen: Får kun ”erkendeligheder” i løn

28/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Under valgkampen er der i dén grad forskel på, hvordan ansatte bliver aflønnet. Selv hos partier, der ellers ifølge eget udsagn, kæmper for ordnede ansættelsesforhold.

Efterhånden som Folketingsvalget kommer tættere på, bliver de politiske aktører mere og mere intense i deres ageren. Både når det handler om retorik, men også i forhold til at mobilisere alle tilgængelige ressourcer.

Det drejer sig derfor også om praktikanterne, som specielt Socialdemokratiet de seneste år, har ansat i et stadigt større antal. En gruppe af typisk universitetsstuderende, som i et eller flere semestre indgår i den socialdemokratiske administration. Hvilket under valgkampen eksempelvis vil sige SoMe-opgaver, ligesom det også er normalt, at praktikanterne har til opgave fysisk at dele valgmaterialer ud.

Men selv om det i disse uger på det nærmeste sker i døgndrift, modtager praktikanterne ifølge Bjørknæs.dk ikke løn for anstrengelserne.

I stedet er der tale om, at de alene modtager det, Mette Frederiksens parti omtaler som ”erkendeligheder”.

Overfor gravermediet oplyser flere revisorer, at der kan være tale om egentlig skattetænkning af partiet. Det skyldes at der derved ikke som normalt, nødvendigvis sker indberetning af udbetalingerne til praktikanterne til Skat.

Socialdemokratiet har ikke ønsket at kommentere på oplysningerne.