Voldtog 11-årig pige og 61-årig mand: Nu har han fået sin dom

112

02/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det var ikke det eneste, han blev fundet skyldig i.

Sermersooq Kredsret i Grønland fandt fredag den 1. december en 23-årig mand skyldig i at have voldtaget en henholdsvis 11-årig pige og en 61-årig mand. Manden blev idømt forvaring.

Natten til den 10. maj 2022 trængte en 23-årig mand ind i et børnehjem i Nuuk. Her tvang han sig til oralt samleje med en 11-årig pige og forsøgte samtidig at tiltvinge sig til fuldbyrdet samleje.

Pigens råb vækkede personalet, som overmandede manden og tilbageholdte ham, indtil politiet ankom.

Manden blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør i Sermersooq Kredsret, som besluttede, at han skulle tilbageholdes.

"Cellekammerat" var næste offer

Under tilbageholdelsen blev den 23-årige desuden sigtet for at have tvunget sig til oralt samleje med den 61-årige mand, som han delte celle med, og for at forsøge at voldtage ham analt.

Derudover blev han sigtet for at have udsat en anden indsat for vold, røveri og ulovlig tvang.

I forbindelse med sagen er den 23-årige mand blevet mentalundersøgt, og Retslægerådet er kommet med en udtalelse på baggrund af undersøgelsen. Både udtalelsen og mentalundersøgelsen var medvirkende til, at anklagemyndigheden gik efter en forvaringsdom.    

Fredag den 1. december 2023 skulle den 23-årige mand for retten i Nuuk. Sermersooq Kredsret fandt den tiltalte skyldig i alle forhold og idømte ham forvaring på ubestemt tid.

Anklager Gutti Harryson er tilfreds med, at kredsretten fulgte anklagemyndighedens påstand om forvaring:

”Manden er tidligere dømt for forsøgt på voldtægt, og nu er han så dømt for ydereligere to voldtægter. Manden er derfor efter min opfattelse farlig for borgerne i samfundet, og derfor er jeg meget tilfreds med kredsrettens afgørelse i sagen."

Den 23-årige mand modtog dommen vedrørende voldtægten af den 11-årige pige og ankede voldtægten af den 61-årige mand og røveriet til frifindelse med påstand om en tidsbestemt foranstaltning i stedet for forvaring.