Vigtig advarsel: Det er IKKE en pakke til dig

112

24/3/23 | 08:11

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Det kan hurtigt udvikle sig til en rigtig dårlig dag, hvis du ikke sletter dem.

Internetsvindlere har kronede dag. Eller ... de forsøger i hvert fald ihærdigt at få det.

Der er næsten ingen grænser for, hvordan kriminelle bagmænd forsøger at lokke personlige informationer ud af dig, og for tiden er der rigtige mange danskere, der modtager falske e-mails fra et af danskernes mest brugte leveringsselskaber.

Svindlerne udgiver sig nemlig for at være fra GLS, og i mailen står der, at der er en pakke, der venter på din opmærksomhed.

Mailen kan have forskellig ordlyd, for eksempel at en betaling er mislykket, og at du skal indbetale igen, eller at en pakke venter på dig. Fælles for de her mails er dog, at de IKKE er fra GLS.

Det skriver Forbrugerrådet Tænk i en advarsel i deres app ‘Mit digitale selvforsvar‘.

Hvis man ikke forventer en pakke, bør man derfor straks slette e-mailen, men hvad så, hvis man faktisk venter på en levering fra GLS?

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt pakken er til en selv, kan man kontakte GLS direkte gennem deres officielle kanaler, som kan findes på deres hjemmeside, www.gls.dk.

Under alle omstændigheder skal du i hvert fald holde dig fra at klikke på linket i den tilsendte mail.

Derudover skal du huske på de generelle sikkerhedsråd om aldrig at give personlige oplysninger væk til nogen, du ikke kender eller stoler på.

Foto: Screendump, Mit digitale selvforsvar

Foto: Screendump, Mit digitale selvforsvar

Hvad er 'Mit digitale selvforsvar'?

'Mit digitale selvforsvar' er en gratis app, der hjælper dig med at være sikker online. Appen holder dig opdateret på de nyeste digitale trusler.

Appen er udviklet i foråret 2017 i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det kriminalpræventive Råd og TrygFonden. Fra 2018 og fremad drives og udvikles appen af Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden.

En bred vifte af myndigheder, virksomheder og NGO’er samarbejder om at udsende aktuelle advarsler via Mit digitale selvforsvar.

Du kan læse mere om appen og downloade den fra Forbrugerrådet Tænks hjemmeside.