Varer frem til sommer: Travl motorvej skal have ny asfalt

112

14/03/2023

Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Skrevet af J. Bøgen

I perioder vil hastigheden blive sat ned til 50 kilometer i timen.

Hvis du er vant til at køre på E45 Østjyske Motorvej, har du måske mærket, at bilen nogle steder godt kan hoppe lidt. Mellem 55 Horsens Nord og 54 Ejer Bavnehøj bumler det ekstra meget.

Det skyldes, at asfalten er i så ringe stand, at det nu er blevet tid til at skrælle den af og erstatte den med en ny og jævn udgave.

”Udskiftning af asfalten, som skal gøre det både mere behageligt og sikkert at køre på strækningen, er faktisk en del af den store opgave med at udvide motorvejen til seks spor. Men for ikke at lægge alt for meget arbejde oven i hinanden, når de ekstra spor skal etableres, har vi valgt at løse nogle af opgaverne allerede nu," forklarer projektleder John Kjærsgaard fra Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet udskifter hele asfaltlaget, som er knap 30 centimeter tykt, på den omkring syv kilometer lange strækning. Forventningen er, at den nye asfalt ligger klar inden sommerferien.

Trafikale gener særligt efter påske

Fra midten af marts går vejarbejdet i gang i midterrabatten og nødsporet, som en del af det forbedrende arbejde til selve udvidelsen af motorvejen.

Her vil de færreste trafikanter blive generet, da arbejdet foregår i aften- og nattetimerne. Hastighedsgrænsen sættes dog ned til 80 km/t og i perioder helt ned til 50 km/t.

Efter påske starter arbejdet så op i dagtimerne, hvor asfalten på E45 Østjyske Motorvej mellem 55 Horsens Nord og 54 Ejer Bavnehøj skal fornyes.

Her vil køresporene blive smallere, og hastighedsgrænsen sat ned til 80 km/t, mens asfaltarbejderne knokler løs.

”Der vil fortsat være to åbne spor i hver retning, men vi snævrer dem ind og ændrer på vognbanernes forløb undervejs. Det betyder, at trafikanterne skal være særligt opmærksomme, når de kører igennem vejarbejdet, og at de må forvente lidt længere rejsetid i perioder," fortæller John Kjærsgaard.

Undgå myldretiden

Vejdirektoratet opfordrer trafikanterne til at vise hensyn, sænke farten og holde fokus, når de kører ved vejarbejdet. Der er mere at holde øje med, når vejen ikke er, som den plejer – og det gælder også, selvom vejarbejderne er gået hjem.

Kørebanen vil fortsat være indsnævret, og der kan være maskiner eller andet i nærheden af vejen. Det øger risikoen for ulykker ved uopmærksomhed og høj fart.

Og så minder Vejdirektoratet om, at bøden er dobbelt så stor, hvis man kører for stærkt gennem et vejarbejde med hastighedsbegrænsning.

Tips til trafikanterne under vejarbejdet

 • Forvent lidt længere rejsetid i perioder

 • Kør i god tid

 • Planlæg din tur udenom myldretrafikken

 • Kl. 7-9 og 15-17 på hverdage

 • Hold dig opdateret på trafikinfo.dk

 • Lyt til Trafikmeldinger 

Sådan kører du sikkert forbi et vejarbejde

 • Koncentrer dig om din kørsel

 • Vær opmærksom på ændringer på vejen

 • Respekter hastighedsgrænsen

 • Hold afstand til forankørende

 • Hold din vognbane frem til flettepunktet

 • Vær opmærksom på udrykningskøretøjer

Foto: Vejdirektoratet