Tricktyve genbruger samme metode: Sådan gør de

112

16/6/22 | 12:05

Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De seneste par dage er der kommet flere anmeldelser til politiet om tricktyve der forsøger at snyde ældre til at veksle en mønt - herefter stjæler de fra pungen

Tricktyve har været på spil på Sjælland. 

Tirsdag skrev vi om en 83-årig kvinde, der snød tricktyve, som ville veksle en mønt i Ringsted. 

Det er tilsyneladende et trick som flere tyve benytter sig af - eller også bevæger det samme par sig rundt på Sjælland. 

I politirapporterne fra i dag fremgår det at to andre har været udsat for lignende tricks andre steder i det sjællandske. 

Ringsted

Det kan muligvis være det samme par som en 84-årig kvinde henvendte sig om til politiet. Det gjorde hun klokken 11.30 på Ringsted politistation, hvor hun selv mødte op. 

Her fortalte hun om et mistænkeligt par hun havde mødt. Mødet var foregået på Søgade tirsdag formiddag omkring kl. 11. 

Der var tale om en mand og en kvinde, som havde spurgt om hjælp til at veksle en 5 kr.-mønt.

Den 84-årige tog sin pung frem for måske at kunne hjælpe, men kom i tanke om, at hun i avisen havde læst om en tilsvarende episode dagen før på samme vej. Derfor skyndte den 84-årige at tage sin pung væk, hvilket fik parret til skyndsomt at forlade stedet – uden at have fået hjælp til at veksle mønten.

Den 84-årige gennemskuede det mistænkelige par, hvis hensigt ifølge politiet måske kunne have været en eller anden form for tricktyveri over den 84-årige, hvis hun havde afsløret indholdet af penge i pungen over for dem.

Politiet har ikke fået identificeret parret, og de vil gerne minde alle om at være særdeles skeptisk ved henvendelser om hjælp af denne karakter.

Det mistænkelige par blev beskrevet som formentlig udenlandske, da de talte et udenlandsk sprog, som den 84-årige ikke kunne nærmere forklare.

Helsingør

Næsten samtidig blev en 81-årig mand blevet udsat for et lignende tricktyveri i Helsingør.

Manden havde omkring klokken 11 siddet på en bænk ved et busstoppested på jernbanevej, da en kvinde og en mand henvendte sig til ham for at spørge, om han kunne veksle nogle penge for dem.

Da manden tog sin pung frem, stak kvinden hånden ned i den og rodede rundt. Efterfølgende opdagede den 81-årige mand, at der var stjålet flere pengesedler fra pungen.

De to personer beskrives som:
A: kvinde, 25-30 år, mørkt skulderlangt hår. Iført lys sommerjakke og lyseblå cowboybukser. Talte dansk.
B: mand, ca. 40 år, mørkt kort hår. Iført cowboybukser.