Smid det ud med det samme! Kakkerlakker og "usædvanligt uhygiejnisk" bageri

112

15/5/23 | 07:18

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

TIl trods for, at bageriet fik direkte forbud mod at producere, er varerne stadig blevet solgt til forbrugerne.

Hvad ville du sige til at tilberede mad i et køkken med kakerlakker på gulvet? Hvad med at spise noget, der er tilberedt et sådan sted?

Hvis du bor i Taastrup, er der overhængende risiko for, at du kan krydse den sidste mulighed af - i hvert fald hvis du spiser brød og andre bageprodukter.

Bageriet NPI Group fik nemlig besøg af Fødevarestyrelsens kontrollanter tirsdag i sidste uge, og forholdene i bageriet var så uhygiejniske, at bageriet fik direkte produktionsforbud.

Men da kontrollanterne kom forbi bageriet igen fredag, kunne de konstatere, at havde set stort på forbuddet.

I en advarsel til forbrugerne skriver Fødevarestyrelsen:

Centerbageren i Taastrup har via engrosbageriet NPI Group solgt brød og kager til købmandsbutikker, brødudsalg og supermarkeder, som Fødevarestyrelsen kræver kaldt tilbage fra markedet.

​​​Der var masser af kakerlakker og usædvanligt uhygiejniske forhold, da Fødevarerejseholdet tirsdag kom på uanmeldt besøg i engrosbageriet NPI Group, Naverland 17 i Glostrup. Forholdene førte til et øjeblikkeligt forbud mod videre produktion i virksomheden.

En opfølgende kontrol viser fredag, at bageriet har fortsat produktionen og leveret varer til et ukendt antal butikker, også efter at Fødevarerejseholdet nedlagde produktionsforbud.

- Virksomheden var forladt, da vi ankom fredag middag. Inde i virksomheden indikerede ovntemperaturer på 53-99 grader, at bageriet har været i gang i nat, mens frisk dej og flødeskum var gjort klar til den kommende nats produktion. Derfor gør vi nu kunderne opmærksom på, at virksomheden producerer ulovligt, siger chef for fødevarerejseholdet, Michael Rosenmark.​

Fredag var hygiejneforholdene i virksomheden som tirsdag. Der var mel- og dejrester samt kakerlakker på gulve, vægge, bag borde og i revner.

NPI Group sælger varer gennem Centerbageren i Taastrup. 

Alle varer fra Centerbageren/NPI Group skal af hensyn til fødevaresikkerheden tilbagekaldes og kasseres.