Så stopper festen: Politiet beslaglagde musikanlæg

112

07/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Midt- og Vestsjællands politi måtte beslaglægge en soundbox efter naboerne klagede over en fest, der fortsatte op ad formiddagen

I det danske sommerland ser man ofte unge mennesker, der fester til musik fra en soundbox. Det kan være til gene for andre i området og nu har Midt- og Vestsjællands politi været nødt til at beslaglægge end af musikanlæggene 

Det skriver Midt- og Vestsjællands politi i deres døgnrapport

Spiller musik hele natten - og morgenen med

Politiet fik tirsdag formiddag en henvendelse fra flere borgere i den centrale del af Kalundborg. 

De klagede over, at der fra et parcelhus havde lydt højt musik hele natten. 

Anmelderne havde forsøgt at henvende sig til de unge festende mennesker, men det havde ikke ændret på lydstyrken fra musikanlægget. 

Politiet mødte derfor op på adressen tirsdag morgen, og gav beboerne på adressen en vejledning i de gældende regler for musik i områder, hvor naboer kan føle sig generet heraf. Det hjalp dog ikke. 

Fortsatte op ad formiddagen trods politibesøg

Senere på formiddagen var festen stadig i gang, og politiet modtog endnu en anmeldelse om høj musik fra adressen. Derfor sendte de en patrulje afsted til adressen. Her fandt politiet flere teenagere, der hørte musik fra en Soundbox. 

Politiet valgte midlertidigt at beslaglægge soundboxen for at undgå musikstøjen der forstyrrede naboerne. Soundboxen tilhørte en 17-årig mand fra Kalundborg. 

Politiet beslaglagde soundboxen i henhold til reglerne fra politiloven, der siger at genstande som for eksempel en soundbox, kan fratages en person for at afværge forstyrrelse af den offentlige orden. 

Politiet har lov til at beholde soundboxen i 24 timer, hvorefter ejeren kan hente den på politistationen i Kalundborg. 

Ejeren slap for en sigtelse i denne omgang, men kan risikere en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvis soundboxen igen bruges til at spille musik der genere naboerne. 

10 anmeldelser på et døgn

Og problemet med soundboxe og larm fra musik er ikke enkeltstående.

Faktisk meddeler politikredsen at de i det sidste døgn har modtaget 10 anmeldelser om musik, der var til ulempe eller forstyrrelse af den offentlige orden. 

De andre anmeldelser var fordelt over hele Midt- og Vestsjællands politikreds