Røvede neglesalon - det gik slet ikke, som han havde planlagt

112

11/07/2023

Foto: Screenshot, @wsvn / Twitter
Foto: Screenshot, @wsvn / Twitter

Skrevet af J. Bøgen

Det var nok ikke den reaktion, han havde satset på ...

En ung mands planer om at røve en neglesalon i den amerikanske by Atlanta gik slet ikke, som han nok havde forventet.

Men inden, vi går i gang med fortællingen om, hvordan man IKKE skal udføre et røveri, vil jeg først bede dig om at tænke over noget:

Du sidder i en butik eller en salon, og en fremmed mand træder ind med en taske, råber højt, at ingen må røre sig, og begynder at beordre folk til at putte deres værdigenstande i hans medbragte taske.

Et par vigtige detaljer i denne sammenhæng: Manden er iført solbriller, men ingen maske. Han har desuden ikke nogen synlige våben - og "røveriet" foregår ved højlys dag.

Hvordan ville du reagere?

Ikke særligt godt planlagt

I en videooptagelse fra den neglesalon, der blev nævnt i starten af denne artikel, ser man en gruppe mennesker sidde og vente med ryggen mod det store glasparti.

Pludselig kommer en mand ind, som lever op til den tidligere beskrivelse - og ingen af de tilstedeværende gør noget.

Okay, der er en enkelt kvinde, der vælger at forlade salonen efter lidt tid, men både ekspedient og de resterende gæster i salonen er fuldstændig stille og gør ikke engang mine til at adlyde mandens ordrer om at aflevere deres værdigenstande.

Det er uvist, om årsagen til den manglende reaktion, skal findes i sprogbarrierer. Manden, der forsøger at røve de tilstedeværende, taler engelsk, og størstedelen af de tilstedeværende ser ud til at være af asiatisk herkomst. I visse bydele i amerikanske byer er der mindre samfund i byerne, hvor engelsk stort set ikke bliver talt, men hvor det i stedet er andre sprog, som for eksempel kinesisk eller spansk, der er hovedsproget.

Uanset hvad forlader den, uden tvivl, skuffede "røver" salonen efter lidt mere end 30 sekunder, og nu beder politiet om hjælp til at identificere ham.