Politiet med skrækfund i Ebeltoft: Finder 50 døde køer

112

04/2/23 | 07:56

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der er heldigvis regler for, hvordan landmænd skal passe deres dyr, og hvilke forhold, de må leve under. Landmanden har nu fået flere påtaler.

Østjyllands politi fandt i alt 50 døde køer på en landejendom i Syddjurs Kommune.

Det skriver politiet i deres dagsrapport. Udover de mange døde køer, fandt politiet også 13 levende, men de levede alle under særdeles dårlige forhold.

De døde dyr skal ifølge politiet obduceres, så det kan undersøges, hvordan de mange køer er døde.

Dyrene havde kun begrænset adgang til mad og drikke i deres stald, hvilket betød, at landmanden fik et besked om at bringe orden i sagerne med det samme. Efterfølgende har landmanden bragt forholdene i orden.

"Politiet, dyrlæger og relevante myndigheder har de følgende dage flere gange været på stedet, og ejeren har forbedret flere forhold,” skriver politiet i deres døgnrapport.

Opdagelsen betyder, at politiet nu løbene vil holde øje med gården. På den måde kan man sikre sig, at de øvrige dyr 4lever under ordenlige forhold.

“Østjyllands Politi vil på baggrund af de videre undersøgelser og indstilling fra andre myndigheder vurdere, hvilken lovgivning på dyrevelfærdsområdet, der er overtrådt, inden der bliver rejst endelig sigtelse mod ejeren,” skriver politiet.