Ny årsrekord: 83 hjemmesider blokeres

112

27/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De har simpelthen ikke de nødvendige tilladelser.

Spillemyndigheden har fået medhold i retten i Næstved til at få blokeret 83 hjemmesider, der udbyder ulovligt spil i Danmark.

Det skriver Spillemyndigheden i en pressemeddelelse.

Det er 10. gang, Spillemyndigheden går i retten for at få blokeret ulovlige hjemmesider, og styrelsen har nu intensiveret indsatsen for at komme de ulovlige sider til livs.

359 sider i alt

Spilmarkedet i Danmark blev delvist liberaliseret i 2012, og siden har Spillemyndigheden været opmærksom på de hjemmesider, der for eksempel udbyder væddemål og onlinekasino til danskerne - for det er ikke sikkert, de givne hjemmesider har de lovpligtige tilladelser til at kunne udbyde den slags.

Blokering af siderne foregår gennem retten, og senest gav retten i Næstved den 15. februar 2024 Spillemyndigheden medhold i, at samtlige 83 hjemmesider, som anmeldelsen omhandlede, skal blokeres. 

Ny rekord

Med de 83 sider er rekorden for blokeringer af hjemmesider på ét år blevet slået. Det hidtil højeste antal var fra 2022, hvor 82 hjemmesider blev blokeret.

Spillemyndighedens direktør Anders Dorph forventer, at 2024 vil byde på endnu flere blokeringer:  

“Vi har intensiveret vores arbejde med at få lukket ned for de ulovlige sider, så vi nu får dem blokeret to gange om året i stedet for én gang som tidligere. På den måde kan vi få fat i endnu flere sider og minimere den periode, hvor danske spillere bliver eksponeret for spil, der udbydes ulovligt i Danmark," siger han og fortsætter:  

“Særligt børn og unge er en udsat gruppe for ulovlige sider, da mange fx har meget lempelige krav om aldersverifikation. Nogle af siderne tilbyder også spil, der især appellerer til børn og unge som fx skinbetting.” 

Sider uden tilladelse overholder ikke de krav, der stilles i spillelovgivningen til blandt andet forbrugerbeskyttelse.  

Hvornår er spil ulovligt i Danmark?

Det er ulovligt at udbyde spil i Danmark eller rette sig mod det danske marked uden en tilladelse fra Spillemyndigheden.  

Et spil anses for at være rettet mod Danmark, hvis én eller flere af følgende elementer er til stede:   

  • Dansk sprog

  • Dansk valuta

  • Betalingskort som kun virker i Danmark 

  • Dansk kundeservice

  • Opkobling via Steam (Digital distributionsplatform for flere computerspil)

  • Spiludbuddet har en sammensætning der gør, at det retter sig mod danske spillere (Fx ved at tilbyde væddemål på sportsbegivenheder i lavere rækker)

Det er også i strid med spilleloven at formidle til eller reklamere for spiludbydere uden tilladelse. 

Alle spiludbydere med en dansk tilladelse skal have Spillemyndighedens tilladelsesmærke placeret synligt på deres hjemmeside og al markedsføringsmateriale. På den måde kan man som spiller nemt kontrollere, at en side har tilladelse til at udbyde spil i Danmark.