Netto solgte farligt produkt - selvom de var blevet advaret

112

11/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Butikken fortsatte salget af økologisk babygrød, på trods af at produktet flere dage tidligere var blevet tilbagekaldt.

I starten af august blev der sendt en meddelelse ud fra Salling Group til Netto-butikker i hele landet

Det var en tilbagekaldelse af en bestemt slags økologisk babygråd, som havde et for højt indhold af bly.

Naturligt nok blev grøden flået ned af hylderne rundt om i dagligvarebutikkerne, men i mindst en af dem var det altså ikke tilfældet.

For i Netto på Silkeborgvej i Herning var den selvsamme babygrød nemlig at finde på hylderne, da Fødevarestyrelsen lagde turden forbi butikken d. 8. august - altså knap en uge efter tilbagekaldelsen.

Og det blev en særdeles dyr omgang for Netto-butikken.

Blev solgt efter tilbagekaldelse

Ifølge B.T. har butikken indrømmet, at der blev solgt to krukker med babygrøden efter tilbagetrækningen, men det kunne ikke bekræftes, at krukkerne var fra det tilbagetrukne parti.

Netto-butikken forklarede yderligere, at de troede, det var et andet produkt, der skulle tilbagetrækkes, og de havde derfor fejlagtigt ikke fjernet babygrøden fra hylderne.

Den tilbagekaldte babygrød havde smagsvarianter som æble, yoghurt, sød kartoffel og ingefær fra mærket ØGO med en udløbsdato den 7. juni 2024. Et for højt indhold af bly i produktet betyder, at man ikke kan udelukke en sundhedsrisiko ved indtagelse af den, og da slet ikke hos spædbørn.

Som resultat af, at Netto-butikken stadig havde den tilbagekaldte babygrød på hylderne, blev butikken straffet med en bøde på hele 40.000 kroner og sur smiley i kontrolrapporten.

Salling Group, som ejer Netto, stod bag tilbagekaldelsen af produktet, som var blevet solgt i Netto-butikker landet over. Jacob Krogsgaard Nielsen, pressechef i Salling Group, undskyldte fejlen og beklagede, at de ikke havde fjernet de to solgte produkter.