Mange danskere gør det hver eneste uge: Kan koste 2500 kr. og et klip i kortet

112

16/10/2023

Arkivbillede. Foto: Shutterstock
Arkivbillede. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Har du nogensinde gjort det?

Findes der noget værre end at holde i kø på motorvejen? Man ser bare minutter af sit liv tikke afsted, imens man kommer mere og mere for sent på arbejde, eller må give afkald på mere og mere af den ydmyge fritid, vi har med familien.

Uheld ske på de danske veje, og særligt på motorvejene kan det hurtigt føre til lange køer - både på grund af uheldenes karakter, men også fordi der er så meget trafik på netop de veje.

Og hver eneste uge er der mange utålmodige bilister, der har fået nok. De vil ikke spilde mere af deres liv på at holde i kø netop nu, så de overhaler resten af trafikanterne højre om:

De kører ud i nødsporet.

Det var også tilfældet fredag eftermiddag, hvor en færdselsuheld på Vestmotorvejen i retning mod Sorø lagde en dæmper på efterårsferiestemningen for de bilister, der skulle den vej, men nu kommer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med en klar advarsel.

Ulovligt

I et opslag på de sociale medie X tidligere Twitter, skriver politikredsen:

"I forbindelse med færdselsuheld på Vestmotorvejen i retning mod Sorø, modtog vi anmeldelser om, at nogle bilister benyttede nødsporet til at komme frem i køen. Det er ikke kun farligt, det er også ulovligt. Bliv i vognbanerne, udvis tålmodighed, og pas på hinanden."

Det er ikke noget nyt, at det ikke er lovligt at køre eller standse i nødsporet, medmindre man reelt er i nød, men det er alligevel de færreste, der kender til konsekvenserne ved at gøre det.

Bøden lyder nemlig på 2000 kroner samt 500 kroner til Offerfonden, ligesom du får et klip i kørekortet, ifølge Rådet for Sikker Trafik.